szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

Vizsgálatot indít a brit adatvédelmi hivatal annak kiderítésére, hogy a Facebook megsértette-e az adatvédelmi törvényeket, amikor 2012-ben egy héten át manipulálta a hírfolyamot egy vitatott pszichológiai kísérlet keretében.

Az Information Commissioner's Office (ICO) szerdán közleményben jelentette be, hogy kivizsgálja a Facebookon 2012-ben végzett kísérletet, melyben 700 ezer Facebook-használó érzelmeivel játszottak, egy héten keresztül manipulálták az üzenőfalukat.

A tanulmány védelmében a közösségi oldal képviselője elmondta, hogy "egyetlen felhasznált adat sem kapcsolódott egy-egy adott személy Facebook-fiókjához". A Facebook szerint gondoskodtak a felhasználók adatainak megfelelő védelméről is. A Facebook szerint most már egyértelmű, hogy az embereket felzaklatta ez a tanulmány és ezért vállalják a felelősséget, továbbá levonják az eset tanulságait.

Az ügy kivizsgálása során az ICO felveszi a kapcsolatot az írországi adatvédelmi hivatallal, a Facebook európai főhadiszállása ugyanis Dublinban van. Az illetékes francia hatóságok szintén vizsgálatot indítanak az ügyben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
TASZ: Mondvacsinált indokkal bírságolta meg a rendőrség egy antifasiszta tüntetés szervezőjét

TASZ: Mondvacsinált indokkal bírságolta meg a rendőrség egy antifasiszta tüntetés szervezőjét

Koronavírusos a svéd királyi család két tagja

Koronavírusos a svéd királyi család két tagja

Holtan találtak egy idős nőt Hegymegen

Holtan találtak egy idős nőt Hegymegen