szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nagyjából 200 ezer forint jár az egy évnél régebben regisztrált Facebook-felhasználók mindegyikének. Ez a teljesen képtelen állítás terjed a Facebookon, és láthatóan sokan el is hiszik.

„Minden embernek aki a Facebookon legalább 1 éve regisztrálva van, annak jár egy egyszeri díj, amelynek az összege 870$ = 174 000 Ft” – olvasható abban az üzenetben, amit egyre többen osztanak meg a közösségi oldalon. Az indoklás szerint „amióta a Facebook elkezdte értékesíteni a részvényeit a tőzsdén, azóta minden egyes valós profillal rendelkező személy társtulajdonossá vált. Erről a Facebook nem szólt, mert nekik nem érdekük, hogy ki legyenek fizetve az emberek, mert nincsenek tisztába egyesek, hogy jár a pénz.”

A szöveg, amelynek szerzői ezután az igénylés módját is kifejtik, olyan weboldalon is terjed, amelyeket megnyitva rögtön egy hirdetés is felugrik a böngészőben – így keresnek pénzt azok, akik a hülyeséget terjesztik. Érdekesség, hogy az egyik ilyen oldal a vidamsag.postr.hu, ami már nevében is utal a komolytalanságra, de a hirtelen jött pénz ígéretét mégis rengetegen komolyan veszik.

Azon túl, hogy 870 dollár már nagyon-nagyon rég volt 174 ezer forint (most kb. 199 ezer forintnak felel meg), egészen nyilvánvaló képtelenség, hogy egy szolgáltatás használói pénzt kapjanak azért, mert a szolgáltatást üzemeltető cég a tőzsdére megy.

Ha máskor is szeretné tudni, hogy mi átverés, lájkolja a hvg.hu Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Magyarul köszönte meg Ursula von der Leyen, hogy 150 lélegeztetőgépet küldtünk Csehországba

Magyarul köszönte meg Ursula von der Leyen, hogy 150 lélegeztetőgépet küldtünk Csehországba

A budapesti airbnb-zők kétharmada tart ki a járvány ellenére is

A budapesti airbnb-zők kétharmada tart ki a járvány ellenére is

Húsevő parazita miatt adtak ki figyelmeztetést Észak-Amerikában

Húsevő parazita miatt adtak ki figyelmeztetést Észak-Amerikában