szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A visszatérő Start menü mellett sok hasznos és kevésbé hasznos újítás van a Windows 10-ben, de egy dolognak egészen biztosan örülni fog mindenki: a már most (ingyen) letölthető változatban is sok helyet szabadít fel a merevlemezen.

Értékes szabad helyet kapnak azok, akik korábbi Windows-verziójukat Windows 10-re cserélik. A Win 7/8-hoz képest az végleges formában ősszel kiadandó új operációs rendszer akár 15 GB-tal kevesebb helyet foglal majd.

A Microsoft közlése szerint a hely felszabadításának egyik kulcsa a rendszer fájljainak újfajta tömörítése, ez a 32-bites gépeken 1,5 GB-ot, a 64-biteseken pedig 2,6 GB-ot tesz szabaddá. A visszaállítási módszertan megújítása (géptől függően) ezután további 4-12 gigányi szabad helyet jelent. A végeredmény: az eddiginél 5-15 gigával több szabad hely.

Ha helyet takarítana meg, a Windows 10 előzetes kiadásának legújabb verzióját már most letöltheti, ha ide kattint, mutatjuk, hogy hogyan. Jó hír, hogy nem csak ez az előzetes kiadás ingyenes, aki Windows 7 vagy 8 operációs rendszerrel rendelkezik, az a Windows 10 októberben érkező verzióját is ingyen kapja majd meg.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!