szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az emberek külseje és egészsége szempontjából is van egy-egy nagyon fontos érték, amely ideálisabb, ha valaki rendszeresen sétál kondizás helyett.

Több mint 50 ezer ember értékeit vették alapul abban a londoni kutatásban, amely megállapította, hogy a rendszeres séta jobb, mint a kondizás. Egy alapos egészségügyi felmérés után mindenkit a testmozgási szokásairól kérdeztek és az adatokból a fogyókúrázók számára különösen érdekes eredmény jött ki.

Azok, akik napi rendszerességgel legalább 30 percet sétálnak intenzív tempóban, egy-egy egészségügyi és külsőség szempontjából fontos értékben jobbat érnek el, mint azok, akik konditeremben súlyokkal edzenek. Az egyik a derékbőség, amely a sétálóknál kisebb volt, a másik pedig a testtömegindex, amely alacsonyabb, mint a kondizóknál.

Mivel az elhízás emberek millióinak okoz problémát, a kutatók szerint jobban kellene hangsúlyozni a sétálás jótékony hatásait, amelyek között ott van a sérülés jóval kisebb kockázata is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Száz delfin lelte halálát egy mozambiki sziget partján

Száz delfin lelte halálát egy mozambiki sziget partján

Győzött a a Manchester City, előnyben a Real Madrid

Győzött a a Manchester City, előnyben a Real Madrid

Érthetetlenül keveset rendel a kormány a Moderna vakcinából

Érthetetlenül keveset rendel a kormány a Moderna vakcinából