szerző:
hvg.hu

Az emberek külseje és egészsége szempontjából is van egy-egy nagyon fontos érték, amely ideálisabb, ha valaki rendszeresen sétál kondizás helyett.

Több mint 50 ezer ember értékeit vették alapul abban a londoni kutatásban, amely megállapította, hogy a rendszeres séta jobb, mint a kondizás. Egy alapos egészségügyi felmérés után mindenkit a testmozgási szokásairól kérdeztek és az adatokból a fogyókúrázók számára különösen érdekes eredmény jött ki.

Azok, akik napi rendszerességgel legalább 30 percet sétálnak intenzív tempóban, egy-egy egészségügyi és külsőség szempontjából fontos értékben jobbat érnek el, mint azok, akik konditeremben súlyokkal edzenek. Az egyik a derékbőség, amely a sétálóknál kisebb volt, a másik pedig a testtömegindex, amely alacsonyabb, mint a kondizóknál.

Mivel az elhízás emberek millióinak okoz problémát, a kutatók szerint jobban kellene hangsúlyozni a sétálás jótékony hatásait, amelyek között ott van a sérülés jóval kisebb kockázata is.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Megadta magát a Microsoft a Google-nek

Megadta magát a Microsoft a Google-nek

Kézilabda: magyar siker Nancyban!

Kézilabda: magyar siker Nancyban!

Katonai géppel repül Orbán Viktor

Katonai géppel repül Orbán Viktor

Budapestért kampányol Rózsa György

Budapestért kampányol Rózsa György

Elfogott tengerészek: az ukrán elnök már csak az egyházban bízik

Elfogott tengerészek: az ukrán elnök már csak az egyházban bízik

38 éve halt meg John Lennon – újra az utolsó kép a zenészről és gyilkosáról

38 éve halt meg John Lennon – újra az utolsó kép a zenészről és gyilkosáról