szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Apple legsikeresebb termékeinek neve kis i betűvel kezdődnek, de azt sokan nem tudják, hogy miért. A válaszért 18 évet kell visszamenni az időben.

iPhone, iPad, iPod, iMac – minek ezek az i betűk az Apple termékek nevéhez? Ezt a kérdést sokan feltehették már magukban, de nem annyira ismert a válasz. A Mashable előkeresett egy korábbi képet, ami magyarázatot ad az elnevezésre.

©

A minőségre magyarázat, hogy a felvétel az iMac 1998-as bemutatásáról készült. Ez volt az Apple első i betűs terméke. Steve Jobs akkoriban elmagyarázta, hogy öt olyan (angolul) i betűvel kezdődő szó miatt kapta ezt a nevet, amely meghatározza a terméket. Ezek (magyarul): internet, egyedi, tanít, tájékoztat, inspirál.

Ha ez érdekes volt, hasonlókért lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Meglódult az elektromosautó-piac Európában

Meglódult az elektromosautó-piac Európában

Háromszor jobb-e a háromszor drágább tévé?

Háromszor jobb-e a háromszor drágább tévé?

Fekete-Győr: 2022 valódi korszakváltás lesz

Fekete-Győr: 2022 valódi korszakváltás lesz