szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A múlt hét elején mutatkozott be a legújabb iPhone, és érdekes dolgok derültek ki az első hétvége online megrendeléseiről.

Csúcstelefonos jellemzők és ehhez képest még csak nem is csillagászati ár – az iPhone SE, gondolhatnánk, sikerre született. A bemutatkozása utáni első hétvége online értékesítési adatai azonban némi csalódást okoztak.

A Slice Intelligence jelentése szerint az iPhone SE mindössze a 3 százalékát hozta az iPhone 6 első hétvégi online értékesítési számainak. A jelentésből az is kiderül, hogy a megrendelők csupán 35 százalékának volt valamilyen iPhone-ja korábban, az iPhone 6s-re váltóknál ez a szám 54 százalék volt. Úgy tűnik, hogy a készülékbe pakolt csúcstechnológia ellenére a kisebb képernyő egyfajta leminősítésnek számít (és olyanok is vannak, akik szerint az Apple-höz képest olcsóbb ár is az).

©

Az egész picit olyan, mintha az iPhone SE az androidosoknak készült volna, őket próbálná átcsábítani az iOS-világba. Tekintettel arra, hogy az online megrendelések 16 százaléka androidosoktól érkezett (és ez a szám csupán 10 százalék volt az iPhone 6s-nél), mindez még sikerülhet is.

A jelentésből az iPhone SE-vevő átlagos profilja is kiderül: főleg férfiak, kevésbé iskolázottak és idősebbek, mint általában az iPhone-rajongók.

Bár az iPhone SE első online értékesítési hétvégéje némi csalódást okozott, nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni a számokból, különös tekintettel arra, hogy a telefon még csak most kerül a fejlődő piacokra, amelyeken igazi slágertermék lehet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Már a tünetek megjelenése előtt jelezhet az okosóra, ha valaki elkapta a koronavírust

Már a tünetek megjelenése előtt jelezhet az okosóra, ha valaki elkapta a koronavírust

Sikerült 42 000-szeresére gyorsítani az új anyagok kifejlesztését

Sikerült 42 000-szeresére gyorsítani az új anyagok kifejlesztését

Kártérítésként fejenként százezer forintnyi dollárt fizet több amerikai felhasználójának a Facebook

Kártérítésként fejenként százezer forintnyi dollárt fizet több amerikai felhasználójának a Facebook