szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kevéssé ismert tény, de már jóval azelőtt létezett az iPhone, hogy az Apple előállt volna vele.

Az Apple 2007-ben jelentette be azóta ikonikussá vált eszközét, az iPhone-t, azonban iPhone már jóval korábban létezett, és használták is telefonálásra, internetelérésre – számolt be róla a Phone Arena.

A legelső iPhone-t 1998-ban jelentette meg a kaliforniai InfoGear cég, internetes érintőképernyős telefonként. Ez persze még nem okostelefon volt, legalábbis abban az értelemben nem volt az, ahogyan ma használjuk ezt a kifejezést. Az InfoGear iPhone-ja egy asztali telefon volt, fekete-fehér, 640 x 480 pixeles érintőképernyővel (érintőtollat mellékeltek hozzá), volt QWERTY billentyűzete, 2 MB RAM-ja, és lehetett vele e-mailezni, internetezni. Valamivel kevesebbe került, mint 500 dollár, és az internetelérésért külön kellett fizetni.

©

1999-ben az InfoGear leállt az iPhone gyártásával, és pár évvel később a Cisco felvásárolta a céget, és vele együtt a márkát is. 2006-ban meg is jelentette VoIP telefonját, Linksys iPhone néven.

2007-ben az Apple bejelentette az iPhone-t, a Cisco gyorsan be is perelte védjegybitorlásért. Aztán a színfalak mögött kiegyezett a két cég (a pénzügyi részletek nem kerültek nyilvánosságra), és azóta nincs iPhone-ja a Ciscónak, a név immár egyértelműen az Apple-höz kötődik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!