szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Megérkezett az ígért nagy frissítőcsomag a legújabb Windowshoz. Tényleg érdemes újraindítani a számítógépet, a pakk több hasznos funkciót is ad az operációs rendszerhez. Arról nem is beszélve, hogy telepítés után tovább bírják egy feltöltéssel a laptopok.

Nem sokkal azután, hogy a Windows 10 fizetőssé vált (itt mutatunk egy kiskaput, amivel egy darabig ingyenesen is le lehet tölteni), megérkezett a népszerű operációs rendszer eddigi legnagyobb frissítőcsomagja. Az első születésnap apropóján Anniversary Update-nek nevezett pakk több új funkciót hoz a Windowsba, a legfontosabbakat itt találja.

A Microsoft emellett 150-nél is több ponton nyúlt hozzá az akkumulátor üzemidejét szabályozó algoritmusokhoz, ennek eredményeként a cég szerint komoly előrelépést tapasztalhatunk a frissítés telepítése után a számítógépek működési idejében.

©

A frissítés telepítésére a Gépház Frissítés és biztonság szekciójában, azon belül is a Windows Update pontban van lehetőség. Itt nyomjon rá a Frissítések keresése gombra, ezután megjelenik a Windows 10 1607 verziója – ez a csomag kódja. Nincs más dolga, mint a Frissítés gombra kattintani, és elindul a pakk letöltése. Akár kézzel tesz így, akár automatikusan töltődik le a csomag, egy dolgot még mindenképpen tegyen meg: indítsa újra a számítógépét, így installálja a gép a frissítéseket.

Fontos: a frissítőcsomag nem kicsi, így telepítése letöltéssel együtt (az internet sebességétől függően, ezt itt méreti meg) 1,5 órát is igénybe vehet. Érdemes tehát ennyit tervezni rá.

Ha máskor is tudni szeretne a Windows új funkcióiról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Végveszélybe kerülhetnek a Duna tokhalfajai az orvhalászat miatt

Végveszélybe kerülhetnek a Duna tokhalfajai az orvhalászat miatt

Keményebben lép fel a Facebook a klímaválság tagadóival szemben

Keményebben lép fel a Facebook a klímaválság tagadóival szemben

Irán szerint Izrael a felelős a natanzi urándúsítóban bekövetkezett üzemzavarért

Irán szerint Izrael a felelős a natanzi urándúsítóban bekövetkezett üzemzavarért