Balogh Csaba
Balogh Csaba

Egy nagyon rövid kérdőív kitöltése után 85 ezer forintos ajándékutalványt ígér az a weboldal, amelyre tömegével kattantak rá a magyar netezők csütörtök délután.

Már szerdai nyomok is felfedezhetők, de a dömping csak csütörtökön indult be abban az átverős kampányban, melynek üzemeltetői egy “85 000 forint értékű ingyenes Tesco-kupont” ígérnek néhány kattintásért cserébe.

©

Lekattintottuk a Facebookon terjedő játék oldalát, ahol egy bugyuta, “jártál-e már a Tescóban” szintű, rövid kérdéssor kerül először a felhasználó elé. (Ahogy az alábbi képernyőképeken látható, hogy az oldal készítői még arra is gondoltak, hogy álhozzászólásokkal próbálják hitelesebbé tenni a játékot.)

©

Teljesen mindegy, hogy ki mit válaszol, a rendszer utána “ellenőrzi a válaszainkat”, majd közli a jó hírt: ha Viberen vagy Facebookon 15 ismerősünkkel megosztjuk ezt a “nagyszerű ajánlatot”, akkor már csak adatainkat kell megadni a nyeremény átvételéhez – nyeremény persze nincs a végén, de addigra már az átverés terjesztőjévé vált az oldal megosztója is.

©

A nyilvános facebookos megosztások alapján folyamatosan tűnnek fel az átverésnek bedőlő felhasználók. A “játék” több webcímen is fut, az általunk ismertek mindegyikén több ezer megosztás keletkezett néhány óra alatt.

A Tesco Magyarország tájékoztatása szerint a vállalat nem szervez ilyen promóciót. A tescós játékokat egyébként minden esetben a tesco.hu webcím alatt és/vagy a Tesco hazai Facebook-oldalán lehet megtalálni.
Ha tudni szeretné, melyik oldalak verik át rendszeresen híreikkel, fussa át a listánkat: weboldalak, melyeknek soha ne higgyen el semmit.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Sok egyéni vállalkozót érhet kínos meglepetés az év végén, ha nem figyelmes

Sok egyéni vállalkozót érhet kínos meglepetés az év végén, ha nem figyelmes

A nap fotói: 1500 forinton múlhat a láthatóság és az emberélet

A nap fotói: 1500 forinton múlhat a láthatóság és az emberélet

Alföldi Róbert és Rutkai Bori műveire is licitálhat, ha szeretne valami jót tenni

Alföldi Róbert és Rutkai Bori műveire is licitálhat, ha szeretne valami jót tenni

Handó visszavág

Handó visszavág

Ma éjjel nézzen fel az égre, gyönyörű dolgot fog látni

Ma éjjel nézzen fel az égre, gyönyörű dolgot fog látni

Egérürülékkel szennyezett nádcukrot hív vissza a Metro

Egérürülékkel szennyezett nádcukrot hív vissza a Metro