szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A GoCube nevű játék belsejében érzékelők figyelik a mozdulatot, így a hozzá tartozó alkalmazás pontosan látja, milyen forgatás történik. Szükség esetén még segít is a megoldásban.

Rubik Ernő mesteri találmánya az 1970-es évek végén gyakorlatilag két részre szakította a világot: azokra, akik képesek kirakni a Rubik-kockát és azokra, akik nem. (Illetve korábban volt egy harmadik lehetőség is, a színes matricák átragasztgatása, de ezt most ne vegyük ide.) A játéknak azóta már különböző méretű változatai jelentek meg, a működési alapelv, ezzel együtt pedig a "megtanulásának" folyamata azonban ugyanaz maradt. Ebben hoz el most változást egy izraeli cég.

A GoCube nevű fejlesztés Kickstarteren jelent meg, és a célként kitűzött 25 ezer dollár helyett már több mint 600 ezer dollárnyi előrendelés jött össze – a projektből pedig még közel egy hónap hátra van. A játék méretét tekintve ugyanakkora, mint az eredeti változat, a dizájnja viszont komoly változáson ment át. A lényeg azonban a belsejében relik.

A kocka belsejét különböző szenzorokkal látták el, így egy alkalmazáson keresztül minden egyes lépést (forgatást) láthatunk. Az app azonban nemcsak arra jó, hogy végigkövesse a mozdulatokat és mérje a kirakáshoz szükséges időt, de arra is, hogy – a fejlesztők szerint – bárkit megtanítson arra, hogyan kell kirakni a Rubik-kockát.

Minderről statisztikákat is vezet az alkalmazás, amin keresztül akár az ismerősünkkel is versenyre kelhetünk, hogy melyikünk tudja hamarabb kirakni a kocka színeit. A játék ráadásul este, sötétben is jól használható, hála a beépített világításának.

A GoCube-ot legolcsóbb változatában 69 dollárért + 7 dollár szállítási díjért (összesen kb. 21 ezer forint) lehet előrendelni, a kiszállítást 2019 márciusára ígérik a fejlesztők.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az abortusztörvény miatt támadták a lengyel kormányt az EP-ben

Az abortusztörvény miatt támadták a lengyel kormányt az EP-ben

ATV: Nem lazít a kormány a járványügyi szigoron

ATV: Nem lazít a kormány a járványügyi szigoron

Dragomán: Tóth Krisztina szívügye az olvasó gyerekek nevelése

Dragomán: Tóth Krisztina szívügye az olvasó gyerekek nevelése