szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A következő évtizedek talán legnagyobb kérdése volt a HVG-Szalon Beszélgetések a jövőről estjének témája: képesek vagyunk-e olyan generációt nevelni, amely nemcsak együtt él a technológiai robbanással, hanem használja is azt? Alkalmas-e a mostani oktatásunk arra, hogy erre felkészítse az embereket? (Spoiler: NEM!)

Mi vár ránk, mit kéne tenni?
A Beszélgetések a jövőről ötletgazdái a The Economist Open future cikksorozata hatására jutottak arra, hogy Magyarországon is meg kellene vitatni, milyen lehetőségeink vannak a következő évtizedekben. A HVG-ben és a hvg.hu-n fél éven át szakmai vita folyik egy-egy kiemelt témáról. Novemberben és decemberben fókuszban a gazdaság. Szóljon hozzá ön is kommentben, vagy küldje el véleményét a [email protected] címre!
Friss cikkek a témában

A HVG és a hvg.hu felületén zajló Beszélgetések a jövőről vitasorozat első, a technológiai kihívásokkal foglalkozó hónapja véget ért. Igaz, csak formálisan: hiába indult el ugyanis Bod Péter Ákos írásával az újabb kiemelt téma, a gazdasági kérdések megvitatása, ám ettől még várjuk azok hozzászólásait is, akik az előző hónap felvetéseire reagálnánák. Sőt, továbbra is aktuális az esszépályázat is, amelye 25 éven aluliak írásait várja a technológiát érintő kérdésekben.

Ám mint megígértük, a BME Liska Tibor Szakkolégiumával közösen egy HVG-Szalon keretében szerveztünk élő vitát, amelynek célja a technológia tematikában eddig megfogalmazott gondolatok összefoglalása, illetve megvitatása volt.

Nézze meg Bojár Gábor vitaindító előadását, majd azt is, miben látják előadóink a legnagyobb kihívást a technológiai fejlődés és a társadalom közös (sokszor azonban igencsak elváló) útján:

- innen indultunk:

- és ide jutottunk:

©
©
©

A Beszélgetések a jövőről vitasorozat támogatója

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Megbukott a Pentagon a történetének első könyvvizsgálatán

Megbukott a Pentagon a történetének első könyvvizsgálatán

EP: Kaphasson több kártérítést, akinek késik a vonata!

EP: Kaphasson több kártérítést, akinek késik a vonata!

Belga sztárcsemete érkezett a Fradiba

Belga sztárcsemete érkezett a Fradiba

Lázár a teljes hódmezővásárhelyi városvezetésnek selyemzsinórt küldött

Lázár a teljes hódmezővásárhelyi városvezetésnek selyemzsinórt küldött

Aggódnak az új határellenőrző miatt, amelyet Magyarországon is tesztelnek

Aggódnak az új határellenőrző miatt, amelyet Magyarországon is tesztelnek

Monica Lewinsky kezébe veszi az irányítást: kitálal Clintonról

Monica Lewinsky kezébe veszi az irányítást: kitálal Clintonról