szerző:
hvg.hu

Egyelőre semmilyen hivatalos forrásból nem erősítették meg, de a megbízható információk közzétételéről ismert szivárogtatók már arról beszélnek, hogy a Galaxy S10 és S10+ készülékekben grafénalapú akkumulátor kerülhet.

Az elmúlt hónapokban számos dolog kiderült már arról, milyen készülék lesz a Samsung hamarosan érkező új csúcsmobilja, a Galaxy S10. A mobil megkapja az Infinity O névre keresztelt kijelzőt, ami azt jelenti, hogy a belógó szenzorsziget helyett csupán egyetlen kameralyuk lesz, ami "megtöri" a kijelzőt, jön a kijelző alá betett ujjlenyomat-olvasó, de érkezhet a Pixel telefonokból megirigyelt Night Sight funkció is, ami sok mobilfotós számára teheti vonzóvá a készüléket. A legizgalmasabb technológiai újdonságot azonban a pletykák szerint a készülék belsejében kell majd keresni.

A kínai közösségi oldalon, a Weibón, valamint a Twitteren is igen aktív szivárogtató, MMDDJ_ még december közepén tett közzé egy igen érdekes bejegyzést, ami azt magyarázza, miért lehet majd az S10 és az S10+ készülékeket a korábbinál is gyorsabban tölteni.

MMDDJ_ szerint a Samsung grafénalapú akkumulátorokat fog használni, ami jelentősen lerövidítheti a töltési időt. Ezzel nagyjából egyidőben egy másik, az Ice Universe néven futó szivárogtató is tett egy Twitter-bejegyzést, amiben titokzatosan csak annyit írt, hogy a Samsung 15W-os töltése "történelmi lesz". Mindebből arra lehet következtetni, hogy az új csúcsmobilok még ennél is gyorsabban szívják majd fel az energiát.

Ha igazak a híresztelések, az azt jelentheti, hogy a Samsung komoly áttörést hozhat nemcsak a mobil, de az egész tech iparban. A segítségével ugyanis jóval gyorsabban lehet akkumulátort tölteni, mint jelenleg. A helyzet pedig az, hogy egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy a dél-koreai cég ilyesmivel rukkoljon elő, 2017 novemberében ugyanis már arról szóltak a beszámolók, hogy a Samsung épp ilyesmit fejleszt.

A várakozások szerint a mobilt 0-ról 100 százalékra 12 perc alatt lehetne feltölteni, ami óriási előrelépés ahhoz képest, hogy jelenleg erre nagyjából egy óra szükséges. A Samsung Advanced Institute of Technology (SAIT) ráadásul olyan megoldást találhatott, amely a túlmelegedés ellen is védelmet biztosít. (Képzeljük csak el, mi történne az elektromos autókkal, ha ez a technológia ott is megjelenne.)

További bizakodásra okot adó információ, hogy a SAIT Amerikában és Dél-Koreában már benyújtotta a technológiával kapcsolatos szabadalmát, így minden esély megvan rá, hogy előhúzzák a kalapból az új megoldást. Hogy ez valóban így lesz-e, azt egyelőre nem tudhatjuk, de a magunk részéről csak drukkolni tudunk a dolognak.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Árat emelt a Wizz Air és a Ryanair, drágább lesz a csomagfeladás és az elsőbbségi beszállás

Árat emelt a Wizz Air és a Ryanair, drágább lesz a csomagfeladás és az elsőbbségi beszállás

Gollam ismét belebújt Theresa Maybe, és elénekeltette vele a Bohemian Rhapsodyt

Gollam ismét belebújt Theresa Maybe, és elénekeltette vele a Bohemian Rhapsodyt

Évtizedes csúcson a korai iskolaelhagyók aránya Magyarországon

Évtizedes csúcson a korai iskolaelhagyók aránya Magyarországon

Kiszivárgott: már lehet tudni, milyen új funkciók jönnek az Androidba

Kiszivárgott: már lehet tudni, milyen új funkciók jönnek az Androidba

Megtalálták a két lopott pingvint

Megtalálták a két lopott pingvint

Dollármilliárdokat követelt, egy bocsánatkérést kapott a Wall Street óriásától a meglopott ország

Dollármilliárdokat követelt, egy bocsánatkérést kapott a Wall Street óriásától a meglopott ország