szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A pároknál gyakori, hogy az egyik olyan közel mászik álmában a másikhoz, hogy minden szabad helyet elvesz tőle. A probléma szerencsére kezelhető, a Ford meg is találta a módját.

Bizonyára olvasóink között is akadnak olyanok, akikre azért panaszkodott már a párjuk (vagy fordítva), mert éjjelente "honfoglalósat" játszottak, azaz annyit mocorogtak, hogy a másik kis híján a földön találta magát.

A technológia szerencsére már erre, az emberek életében igen gyakori problémára is kínál megoldást, méghozzá az autógyártó Ford jóvoltából, amely mostanság hiánypótló fejlesztésekkel áll elő: korábban például olyan kutyaházat fejlesztettek, amely a szilveszteri petárdázás ellen nyújt védelmet kedvencünknek.

Mostani ötletük sem kisebb ennél: egy különleges ágyat készítettek, amely a gyártó ígérete szerint véget vet a párok éjjeli "harcának", ugyanis bárhogy forgolódjon benne az ember, bármilyen közel is másszon a másikhoz, az ágy mindig visszarakja őt a saját térfelére:

Az ágyat úgy tervezte meg a Ford, hogy a mozgatás ne legyen zavaró (eleve a matrac csúszik át, ha arra szükség van), így használóik biztosan nem ébrednek fel rá. A mozgatást az ágyban elhelyezett érzékelők és egy különleges sín végzi, amely "látja", ha az illető a felezőponton valahogy átjutott.

Azt nem tudni, hogy kereskedelmi forgalomban is megjelenik-e a termék, de alighanem lenne rá kereslet.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az utóbbi száz év legsúlyosabb adósságválsága fenyeget a fejlődő világban

Az utóbbi száz év legsúlyosabb adósságválsága fenyeget a fejlődő világban

Egyre több gazdag vásárol útlevelet, hogy kijátssza a koronavírust

Egyre több gazdag vásárol útlevelet, hogy kijátssza a koronavírust

A 110. napon kapott segítséget az államtól egy állását vesztő magyar

A 110. napon kapott segítséget az államtól egy állását vesztő magyar