szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Ford Edge SUV nevű kennelje hangszigetelt, így a kutyák semmit nem hallanak a kinti tűzijátékból vagy petárdázásból.

Akik kutyát vagy macskát tartanak, jól tudják, hogy kedvenceik mennyire meg tudnak ijedni az év végi tűzijátékoktól, vagy a petárdázástól, hiszen attól is ugyanúgy félnek. Sőt: talán attól a legjobban.

Bár a gazdik különböző praktikákat alkalmazhatnak ilyenkor, az autógyártó Ford (igen, tényleg ők) most előállt egy sokkal hatásosabb megoldással: olyan kutyaházat készítettek, amely hangszigetelt, de annyira, hogy még a kertben kilőtt tűzijáték hangja sem szűrődik be.

©

A kennel természetesen nem csak kutyáknak jó, macskákat is ugyanúgy el lehet benne helyezni, és az sem probléma, ha kedvencünk izgágább, aktívabb fajta: a ház ajtajául szolgáló üvegpanel bár önműködő, vész esetén le is zárható. Több szellőzőnyílással is rendelkezik, így a benne tartózkodó állatnak hosszabb idő után sem lesz baja. Az egész pedig rendkívül stílusos:

A Ford eleve úgy hirdeti egyelőre prototípusként létező termékét, hogy míg mi, emberek odakint csodáljuk a szilveszteri tűzijátékot, a kis kedvenceket sem kell félteni, hiszen a szerkezet valamennyiüknek biztonságot nyújt.

Azt nem tudni, mikortól lesz belőle kereskedelmi forgalomban elérhető változat, és az ára sem ismert, de valószínűleg kapkodni fognak érte.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megint feljebb kúszott a benzin ára

Megint feljebb kúszott a benzin ára

A NAV akár el is engedheti a tb-tartozást

A NAV akár el is engedheti a tb-tartozást

Szabadon engedték a sokszáz elrabolt nigériai iskoláslányt

Szabadon engedték a sokszáz elrabolt nigériai iskoláslányt