szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Egyesült Államok elnöke szokásosan a Twitteren üzente meg, mit vár az amerikai vállalatoktól. Annak ellenére, hogy a kívánsága egyelőre inkább sci-fi, mint rövid távon megvalósítható dolog.

Alighanem az új Samsung telefonok bemutatója sarkallta Donald Trump amerikai elnököt arra, hogy megossza véleményét a fejlettebb mobilhálózatok, köztük az 5G-s fejlesztésekről. Ismert: ez az a technológia, amelynek bevezetésén hosszú ideje fáradoznak a szolgáltatók.

6G-n inkább el se képzelje magát

A laborkörülmények között előállított technika előnyei alapvetően nem (csak) a sebességbeli pozitívumokban keresendők. Ilyen háttér mellett a letöltés nélküli, streaming alapú nézés is élvezetes, annyira, hogy az üzleti megbeszélés alkalmával a résztvevők akár 4K minőségű élőképként kapcsolódhatnak be a beszélgetésbe.

[Ilyen lesz valós körülmények között is: 5G teszthálózatot kapcsolt fel székházában a Telekom]

Ezek ismeretében nem meglepő, miért nem tud nyugton maradni a világ egyik legtöbb hatalommal rendelkező embere, Donald Trump sem, aki most is jól bejáratott szócsövén, a Twitteren fejtette ki észrevételeit a mobilhálózatokról, hangsúlyozva: amint lehet, el kell kezdeni építeni ezeket, hogy az USA ne maradjon le a versenyben.

A bejegyzés érdekessége, hogy a legtöbb helyen még csak épülő, ötödik generációs hálózatok mellett Trump a technikailag gyerekcipőben alig járó, 6G-s szisztémát is mielőbb használni szeretné. Ezzel kapcsolatban a Mashable megjegyzi, hogy a hatodik generációs hálózati kommunikáció jelenleg nem több egy papírhalomnál. Vannak róla elképzelések, de kézzel fogható szinten még nem létezik, így leginkább egy koncepcióként írható le.

Trump kijelentése azért is furcsa, mert ha hozzáértése nincs is a dologhoz, annyi tudással rendelkeznie kell, hogy tudja: ez a technológia még nem megvalósítható. Persze az is lehet, hogy szavait korántsem békés céllal fogalmazta meg. A bejegyzés akár burkolt hadüzenet is lehet, hiszen maga az elnök is azt hangoztatta korábban, mennyire veszélyesnek tartja a hálózatfejlesztésben elöljáró Huaweit és készülékeit.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mit tegyen a szülő, ha azt gyanítja, hogy koronavírusos a gyereke?

Mit tegyen a szülő, ha azt gyanítja, hogy koronavírusos a gyereke?

Vers mindenkinek: összegyűjtöttük, mely költők kaptak szobrot mostanában

Vers mindenkinek: összegyűjtöttük, mely költők kaptak szobrot mostanában

A járvány végét jelezné, de nem csökken az örökítőanyag mennyisége a szennyvizekben

A járvány végét jelezné, de nem csökken az örökítőanyag mennyisége a szennyvizekben