szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy különleges szoftver előre rögzített mozgásokat használva GIF-szerű videókat készít a régi, digitalizált fényképekből. Az eredmény látványos és kissé talán ijesztő is.

Érdekes új megoldással állt elő az alapvetően családfakutatásra berendezkedett MyHeritage: az izraeli hátterű szolgáltatás egy olyan szoftvert tett elérhetővé, amely mozgásra bírja a régi fotókat, de még azokat is, amelyek fekete-fehérben készültek.

A technika alapját a Deep Nostalgia mesterséges intelligencia jelenti, amely a D-ID nevű társaság terméke. A szoftver hatása kettős: amellett, hogy a feltöltés után “életet lehel” a fényképekbe, még javít is valamit azok minőségén. Az ingyenes eszköz – egy gyors regisztráció után – ide kattintva érhető el.

A MyHeritage nem titkolja, miért hozta létre a felületet: szerintük azzal, hogy láthatjuk egykori rokonaink mozgó arcát, még közelebb érezhetjük őket. A szoftver emellett a gyász feldolgozásában segíthet. A mozgást egyébként nem a felhasználónak kell beállítania: a feltöltés után a rendszer automatikusan elemzi a képet, majd rárakja a hozzá legjobban illeszkedő fejforgást, pislogást, mosolygást.

A cég azt állítja, hogy a feltöltött fotókat nem adják át harmadik személynek, illetve arra is ügyelnek, hogy más algoritmusok se kezdjék elemezni azokat. A technikát ettől függetlenül máris többen ellenzik, a legtöbben ugyanazért: szerintük ijesztő.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A műtüdőre kerülő covidosok háromnegyedét meg tudják menteni Bécsben

A műtüdőre kerülő covidosok háromnegyedét meg tudják menteni Bécsben

Nem engedték be Navalnijhoz az orvosait, betiltották az érte szervezett tüntetést

Nem engedték be Navalnijhoz az orvosait, betiltották az érte szervezett tüntetést

Szuperolcsó parányi új villanykabrió

Szuperolcsó parányi új villanykabrió