MTI Tech

Áttörést hozhat a tomográfos hazugságvizsgálat

Amerikai kutatók megállapították, hogy ha hazudik az ember, akkor agyának nagyobb területe aktivizálódik, mint amikor igazat mond. Erre az elvre újfajta hazugságvizsgáló berendezések épülhetnek.

MTI/hvg.hu Tech

Ismertették felfedezéseiket az idei Nobel-díjasok

A Nobel-díjakat ma (december 10-én) adják át az alapító svéd gyáros, Alfred Nobel halálának évfordulóján. Az orvostudomány, a kémia, a fizika és a közgazdaság idei kitüntetettjei zömében egyetemistákból és kutatókból álló lelkes hallgatóság előtt a svéd fővárosban már szerdán megtartották hagyományos előadásaikat.

Tech

A japán mobiltelefonok világhódításra várnak

Sokak szerint a japán gyártók mobiltelefonjai a legjobbak, mégis ők kasszírozzák be a legcsekélyebb profitot az iparágban. A hazai piac már teljesen telített és túl erős a verseny, így nem csoda, hogy az olyan mobil-gyártó óriások, mint NTT Docomo, a NEC vagy a Sharp külföld felé kacsintgat – írja a BusinessWeek.

MTI Tech

Meg kell változatni az EU infokommunikációs politikáját

Meg kell változtatni az EU infokommunikációs politikáját ahhoz, hogy a 2000-ben megfogalmazott lisszaboni kritériumok, miszerint az EU-nak 2010-re a világ legversenyképesebb tudásalapú gazdaságává kell válnia, megvalósuljanak – jelentette ki Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter.

MTI Tech

Elhíznak kedvenceink

A Hill‘s Pet Nutrition állateledelt gyártó cég felkérésére az Ipsos felmérést készített Olaszországban, Franciaországban és Nagy-Britanniában. Ennek alapján kiderült, hogy a házi kedvencek fele túlsúlyos.

hvg.hu Tech

A Sophos közzétette az idei vírus toplistát

A vírusok száma az elmúlt egy évben 51,8 százalékkal emelkedett. A pálmát közülük mindenképpen a Netsky-P féreg vitte el, hiszen az összes fertőzésről szóló bejelentés közel negyede a nevéhez kapcsolódott. A Zafi-B is kétes dicsőségre tett szert, a Sasser nevű internet-féreggel együtt, amely szintén céges és otthoni gépek millióinak megfertőzéséért volt felelős.

Folk György (hvg.hu) Tech

Kalózfilmek toplistája

Az Alien vs. Predator című amerikai filmet töltötte le illegálisan a legtöbb felhasználó a fájlcserélő programokon keresztül. Novemberben egész pontosan 34 700-an voltak kíváncsiak ingyen erre a filmre.

Tech

Minden negyedik földlakó mobilos

Az év közepére az ENSZ számításai szerint mintegy 1,5 milliárdra nőtt a világon a mobilhasználók száma, ez hozzávetőleg negyede a Föld jelenlegi lakosságának. Az adat egyben azt is jelenti, hogy 2000 óta megduplázódott a világon a mobiltelefont használók száma.

MTI Tech

"Kihalófélben a mobiltalanok"

Európában már "kihalófélben" vannak azok, akiknek nincs mobiltelefonjuk - állapította meg az osztrák sajtó annak a jelentésnek a kapcsán, mely az európai maroktelefonálás valamint a szélessávú internethasználat terjedéséről számol be.

Tech

Mobilmarketing a megfelelő időben és helyen

A videó lejátszására képes mobilkészülékek megjelenésével a hagyományos média azon fáradozik, hogy reklámkampányokat indítson a mobilgeneráció meghódítására. A videospotok már népszerűek Ázsiában, és jövőre talán már nyugaton is találkozhat vele a felhasználó.

Infinit Tech

Vizsgálják az átjátszótornyok környezetre gyakorolt hatását

A mobiltechnológia rohamos terjedésével egyre több úgynevezett átjátszótornyot állítanak fel a fejlett távközlési piaccal rendelkező országokban. Bár eddig még nem bizonyosodott be a tornyok káros hatása az emberi szervezetre, de az illetékes hatóságok „elővigyázatos megközelítésre” szólítanak fel.

Infinit Tech

A 3G még az idén sem tudott áttörést elérni

A világméretű mobilkészülék-eladások 23 százalékkal emelkedtek a harmadik negyedévben a tavalyi év hasonló időszakához, és 7 százalékkal az előző negyedévhez képest, ami 146,1 millió eladott készüléket jelent az említett időszakban – állapította meg az IDC piackutató cég.

Tech

Éhkopp előtt az űrhajósok: túl sokat evett az előző legénység

A nemzetközi űrállomáson csak szilveszterig elegendő élelem van, s annak összetétele sem elégíti ki az állomáson tartózkodó két űrhajós ízlését – jelentette be a Moszkva melletti irányító központban Irina Alfjorova, a központ orvoscsoportjának vezetője.

Infinit Tech

A Dell, az EMC és az Intel közös MegaGrid projektje

Egyre növekszik az igény az önként felajánlott és független számítási kapacitásokat egy hálózatba összegyűjtő gridtechnológia szabványosítására. Az informatika néhány nagyágyúja, a Dell, az EMC, az Intel és az Oracle bejelentette, hogy e cél érdekében közösen indítják el a MegaGrid projektet.

Infinit Tech

Számítógépes csodabogarakat akarnak felvenni a brit rendőrségbe

Mivel az Egyesült Királyságban a számítógépes bűnözés problémájának kezelése rendkívül nehézkes, megoldást jelenthetne, ha számítógépes „csodabogarakat" szerveznének be a rendőrség kötelékébe – javasolja a parlamenti EURIM csoport és az Állami Politikai Kutatóintézet (IPPR) közös beszámolója.

Tech

Az Ismeretlen Egér emlékműve

Emlékművet állítottak szerdán Pekingben az atípusos tüdőgyulladás (SARS) vakcinájának kikísérletezése során elpusztult állatoknak: egereknek, tengeri malacoknak, nyulaknak és rhesus majmoknak.

Infinit Világ

Kína, szabadság, emberi jogok és a blogok

A kommunista párt által vezetett Kínában közel 100 millió internetező van, akik viszont csak igen korlátozott keretek között hódolhatnak a világháló nyújtotta lehetőségeknek: a külföldi oldalak letiltása, a chatszobák és a fórumok moderálása általános gyakorlatnak számít.

Kihasználatlan az idősek bolti idősávja a Kereskedelmi Szövetség szerint

Kihasználatlan az idősek bolti idősávja a Kereskedelmi Szövetség szerint

Meghalt Kausz István olimpiai bajnok párbajtőröző

Meghalt Kausz István olimpiai bajnok párbajtőröző

Saját kormánya ellen kért bizalmi szavazást a lengyel miniszterelnök, megkapta

Saját kormánya ellen kért bizalmi szavazást a lengyel miniszterelnök, megkapta

Stiglitz: Kudarcot vallott Trump válságkezelő csomagja

Stiglitz: Kudarcot vallott Trump válságkezelő csomagja

Nukleáris együttműködési megállapodást köt Magyarorszgág és Fehéroroszország

Nukleáris együttműködési megállapodást köt Magyarorszgág és Fehéroroszország

Floridában is rátérdeltek egy afroamerikai férfi nyakára a rendőrök

Floridában is rátérdeltek egy afroamerikai férfi nyakára a rendőrök

Ferenc pápa imádkozik George Floydért és a rasszizmus áldozataiért

Ferenc pápa imádkozik George Floydért és a rasszizmus áldozataiért

Bezuhantak a mobileladások Európában – a Huawei a nagy vesztes, a Xiaomi nagyon jön fel

Bezuhantak a mobileladások Európában – a Huawei a nagy vesztes, a Xiaomi nagyon jön fel

A címlapról ajánljuk