szerző:
hvg.hu

280 000 font, vagyis több mint 110 millió forint kártérítést követel egy francia férfi a volt munkáltatójától, mert túl sokat unatkozott munka közben. A tétlenségre ítélés mint a munkahelyi zaklatás egyik formája.

Frédéric Desnard az Interparfums nevű parfümkereskedő cégnél dolgozott, és állítása szerint a munkája betegítette meg. Ám míg mások általában a túlmunkába rokkannak bele, Desnard bajainak forrása az volt, hogy unatkozott.

Az Independent és a 444.hu cikke szerint, Desnard szerint főnöke egyszerűen meg akart szabadulni tőle, de ahelyett, hogy tisztességesen – végkielégítést fizetve – kirúgta volna, inkább nem adott neki feladatot, azt remélve, így majd felmond magától.

A férfi 8 évig dolgozott cégnél logisztikai vezetőként és állítása szerint azért ítélték tétlenségre, mert a cég elesett egy fontos szerződéstől.

„Ez maga volt a rémálom. Egyszerűen nem kaptam több munkát, a kollégáim, akik korábban a barátaim voltak, az ellenségeim lettek, egyszerűen kiközösítettek” – állítja Desnard. Hozzátette, hogy kollégái a saját állásukat féltették, ezért is fordítottak neki hátat.

A francia férfi depresszióba zuhant, nem tudott aludni és végül még gyomorfekélye is lett, hét hónapig volt betegszabadságon és végül a cég kirúgta mindenféle kompenzáció nélkül.

Desnard most kártérítést és az elmaradt bérét is követeli a cégtől.

A cég persze visszautasította a vádakat, ráadásul a bíróság tavaly az Interparfums-nak adott igazat, amikor az rágalmazásért beperelte Desnardot.

Ugyanakkor a lehetetlen helyzetbe belebetegedett férfi számára van esély, a francia jog ugyanis elismeri a tétlenségre ítélést mint a munkahelyi zaklatás egyik formáját.

Ha szeretne további hasznos híreket olvasni, iratkozzon fel hírlevelünkre!