Dercsényi Dávid
Dercsényi Dávid

Elfogtunk egy fiktív kormányzati telefonbeszélgetést Orbán Viktor és Rogán Antal között, amely az után zajlott, hogy Altusz Kristóf lenyilatkozta a Times of Maltának, hogy befogadtunk titokban 1300 menekültet. A propagandaminiszter tehát felcsörögte a főnökét instrukciókért.

R. A.: Főnök, baj van! Altusz elfecsegte egy máltai lapnak, hogy befogadtunk 1300 menekültet! És azt is, hogy ezt titokban tartjuk!

O. V.: Nem igaz már, kinek dolgozik mégis ez az Altusz? New York állammal is megegyezett CEU-ügyben, majdnem romba döntötte az egész CEU-törvényes sztorit, úgy kellett valamit rögtönözni, hogy mégse legyen megállapodás. Jó, hát akkor mondjuk azt, hogy befogadtuk őket, nem ezért sivalkodnak úgyis a nyomorult civilek?

R. A.: Igen, de főnök, akkor megkapjuk, hogy beengedtük a menekülteket, akiket eddig biztonsági kockázatnak, potenciális terroristáknak mondtunk minden kampányban. Mit fog szólni a CÖF? Szilárd is telemigránsozta a médiánkat.

O. V.: Jó, akkor mondjuk azt, hogy a menekülteket nem fogadtuk be, csak védelmet adtunk nekik. És már nincsenek is Magyarországon. Elmentek. El is mentek, nem?

R. A.: De főnök, akkor meg megkapjuk, hogy eddig azt mondtuk, védjük Európát a határkerítéssel, most meg leleplezzük, hogy akkor nem védjük, egyre többen jönnek tőlünk, átengedjük őket Ausztriába meg Németországba. Mit fog szólni az új osztrák kancellár?

O. V.: Jó, akkor mondjuk azt, hogy hazamentek.

R. A.: Haza? De főnök, hogy menne haza egy szír? Naponta bombázzák az országát Vlagyimirék. Egy afgán? Hogy elrabolják és váltságdíjat követeljenek érte, vagy simán megöljék a bűnbandák? Egy eritreai férfi? Hogy besorozzák a seregbe 10 évre?

O. V.: Nem érdekel, vegyük elő 2015-ből a... mi is volt... ja, igen, gazdasági bevándorló, azt. Őket nem engedjük be, ők lesznek ezentúl a migránsok. A menekültek meg hazamentek. Nem kell részletezni. Miért, le tudja valaki ellenőrizni?

R. A.: Hát nem tudom, főnök, ez azért elég kevésnek tűnik. Valami más is kéne.

O. V.: Oké, hát akkor legyen egy új Soros-kampány. Stop Soros, vagy hogy volt az Macedóniában.

R. A.: Úgy, igen. De kiket démonizáljunk?

O. V.: Hát a civileket, őket úgyis csak a budapestiek látják. Sarcoljuk meg és tiltsuk ki őket valahonnan.

R. A.: De miért?

O. V.: Hogyhogy miért? Mert támogatják az illegális migrációt.

R. A.: De főnök, akkor embercsempészek lennének. Azt pedig már bünteti a Btk.

O. V.: Nem igaz, mindent nekem kell kitalálnom? Nem büntetőjogi szankció lesz a Stop Soros, hanem nemzetbiztonsági kockázati szankció. Indokoljuk meg a konzultáció eredményével.

R. A.: Előre szólok, hogy az interneten bárki bármennyit kitölthetett belőle, a helsinkis kérdésről meg azt mondtuk a bíróságon, hogy csak a mi véleményünk, hogy a terroristák enyhébb büntetésért dolgoznak.

O. V.: Ugyan már, ez csak a Hadházyt érdekli. Hivatkozzunk csak a konzultációra.

R. A.: Ja, értem, azaz mégsem, akkor miért Stop Soros lesz a neve? Sorost is kitiltjuk, meg szankcionáljuk?

O. V.: Nem, Sorost nem lehet kitiltani. Ahogy Szélt sem, szólt már valaki Némethnek, hogy ezt benézte? Szóval Sorossal nem tudunk mit kezdeni. De hogy nézne ki, hogy Stop Helsinki? Vagy Stop Civil? Akkor a CÖF magára venné. Legyen csak Stop Soros.

R. A.: Értem, hát akkor Stop Soros, gazdasági migráns, a menekültek hazamentek. Na, a Lázárnak nem lesz egyszerű dolga a Kormányinfón. Lenne itt még egy dolog, jött egy OLAF-jelentés...

O. V.: (megszakad a vonal)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Kémvideón a 400+ lóerős új kecskeméti Mercedes, amivel könnyű lesz driftelni

Kémvideón a 400+ lóerős új kecskeméti Mercedes, amivel könnyű lesz driftelni

Tagad a Facebook, szerintük nincs olyan parancs, hogy csak androidos telefont lehetne használni

Tagad a Facebook, szerintük nincs olyan parancs, hogy csak androidos telefont lehetne használni

Öt érve is van az Apple-nek arra, miért kell inkább új iPad Prót venni számítógép helyett – egyetért velük?

Öt érve is van az Apple-nek arra, miért kell inkább új iPad Prót venni számítógép helyett – egyetért velük?

Gyurcsány képeket posztolt a porig égett irodáikról

Gyurcsány képeket posztolt a porig égett irodáikról

Szerencsejátékra költötte egyházközsége pénzét egy német katolikus pap

Szerencsejátékra költötte egyházközsége pénzét egy német katolikus pap

Nézze csak: ilyen kis kampók vannak a macskák nyelvén, amik segítenek nekik a tisztálkodásban – videó

Nézze csak: ilyen kis kampók vannak a macskák nyelvén, amik segítenek nekik a tisztálkodásban – videó