Robbanások sorozatát idézte elő a nábluszi palesztin menekülttáborban az a rakéta, amelyet izraeli katonák lőttek ki egy háromemeletes épületre péntekre virradóra végrehajtott katonai akcióban.

A katonák egy harci helikopter fedezékében hajnalban hatoltak be a ciszjordániai város szomszédságban fekvő Aszkar menekülttáborba, de fegyveres ellenállásba ütköztek. Az izraeliek viszonozták a tüzet és egy páncéltörő rakétával megcélozták az egyik épület harmadik emeletét. Palesztin szemtanúk szerint egy fegyveres, aki az épület tetejéről lövéseket adott le az izraeli katonákra, életét vesztette a tűzpárbajban.
A rakéta becsapódása robbanások sorozatát váltotta ki, megsemmisítve a teljes harmadik emeleti szintet. A nevük elhallgatását kérő források úgy nyilatkoztak az AP amerikai hírügynökségnek, hogy robbanószert előállító laboratóriumot vagy fegyverraktárt találhattak el. A katonák "célzott akciót hajtottak végre egy szökésben lévő, magas rangú" palesztin körözött letartóztatására - értesült izraeli katonai forrásból a Reuters brit hírügynökség. Helyi lakosok szerint a megölt férfi a Hamász radikális palesztin mozgalom fegyveres szárnyához, az Ezzedin al-Kasszám Brigádokhoz tartozott.
Jóllehet a palesztin fegyveres csoportok június 19-én tűzszünetet hirdettek az izraeliek elleni támadásokban, drasztikusan csökkentve az erőszakos cselekményeket, az izraeli hadsereg változatlanul folytatja razziáit terrorizmussal gyanúsított palesztinok után kutatva a Jordán nyugati partján. A palesztin városokban, falvakban és menekülttáborokban csaknem minden éjszaka ellenőrzéseket tartanak, és embereket vesznek őrizetbe. (MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Az autós embléma, amit mindenki látott már, mégsem ismerik igazán

Az autós embléma, amit mindenki látott már, mégsem ismerik igazán

Elkezdődött a lehűlés: havas eső, hó is eshet

Elkezdődött a lehűlés: havas eső, hó is eshet

Trump szerint az emberek fellázadnának, ha őt eltávolítanák a hivatalából

Trump szerint az emberek fellázadnának, ha őt eltávolítanák a hivatalából

Jövőre érkezik John le Carré új regénye

Jövőre érkezik John le Carré új regénye

Az Animal Cannibals újra összehozta a rapszövetkezetet - klippremier

Az Animal Cannibals újra összehozta a rapszövetkezetet - klippremier

Fotó: máris mém lett Orbán parlamenti lesípolásából – de milyen!

Fotó: máris mém lett Orbán parlamenti lesípolásából – de milyen!