Tetszett a cikk?

Robbanások sorozatát idézte elő a nábluszi palesztin menekülttáborban az a rakéta, amelyet izraeli katonák lőttek ki egy háromemeletes épületre péntekre virradóra végrehajtott katonai akcióban.

A katonák egy harci helikopter fedezékében hajnalban hatoltak be a ciszjordániai város szomszédságban fekvő Aszkar menekülttáborba, de fegyveres ellenállásba ütköztek. Az izraeliek viszonozták a tüzet és egy páncéltörő rakétával megcélozták az egyik épület harmadik emeletét. Palesztin szemtanúk szerint egy fegyveres, aki az épület tetejéről lövéseket adott le az izraeli katonákra, életét vesztette a tűzpárbajban.
A rakéta becsapódása robbanások sorozatát váltotta ki, megsemmisítve a teljes harmadik emeleti szintet. A nevük elhallgatását kérő források úgy nyilatkoztak az AP amerikai hírügynökségnek, hogy robbanószert előállító laboratóriumot vagy fegyverraktárt találhattak el. A katonák "célzott akciót hajtottak végre egy szökésben lévő, magas rangú" palesztin körözött letartóztatására - értesült izraeli katonai forrásból a Reuters brit hírügynökség. Helyi lakosok szerint a megölt férfi a Hamász radikális palesztin mozgalom fegyveres szárnyához, az Ezzedin al-Kasszám Brigádokhoz tartozott.
Jóllehet a palesztin fegyveres csoportok június 19-én tűzszünetet hirdettek az izraeliek elleni támadásokban, drasztikusan csökkentve az erőszakos cselekményeket, az izraeli hadsereg változatlanul folytatja razziáit terrorizmussal gyanúsított palesztinok után kutatva a Jordán nyugati partján. A palesztin városokban, falvakban és menekülttáborokban csaknem minden éjszaka ellenőrzéseket tartanak, és embereket vesznek őrizetbe. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Washington Post: Jó ítélet született a Floyd-perben

Washington Post: Jó ítélet született a Floyd-perben

Korábban megfogadta, hogy nem lesz több corgija, most mégis két kutyakölyköt kapott fiától II. Erzsébet királynő

Korábban megfogadta, hogy nem lesz több corgija, most mégis két kutyakölyköt kapott fiától II. Erzsébet királynő

Régi telefonból így lesz olcsó szemvizsgáló eszköz

Régi telefonból így lesz olcsó szemvizsgáló eszköz