Tetszett a cikk?

Gyilkosság címén emelt vádat a litván ügyészség pénteken Bertrand Cantat francia rockzenész ellen az élettársának, Marie Trintignant színésznőnek okozott halálos sérülések miatt, és október 15-ig meghosszabbította ideiglenes fogva tartását.

A Noir Désir népszerű francia alternatív rockegyüttes frontembere ellen eddig súlyos testi sértés volt a vád. Cantat-t, akinek eredetileg augusztus 15-ig rendelték el ideiglenes fogva tartását, a litván törvények értelmében immár 5-15 évi börtönbüntetés fenyegeti. A vád súlyosbítását, amelyet a Trintignant-család követelt, pénteken reggel közölték a gyanúsítottal.
A vilniusi ügyészség péntek délután döntött Cantat ideiglenes fogva tartásának október 15-ig való meghosszabbításáról. Antanas Klimavicius litván főügyész csütörtökön kizárta annak lehetőségét, hogy az énekest kiadják a francia hatóságoknak a vilniusi tárgyalás előtt. Cantat és védője szerette volna elérni, hogy ügyét Franciaországban tárgyalják.
Marie Trintignant augusztus 1-én halt meg 41 évesen agyödémában, több napig tartó mély kómás állapot után, amelyet a Cantat-val való verekedés során elszenvedett fejsérülése okozott. A pár két hónapja tartózkodott Litvániában, ahol Marie édesanyja, Nadine Trintignant irányításával Colette francia írónő életéről forgatott filmet. Összeszólalkozásukat állítólag Trintignant korábbi férjének "túl gyengéd" SMS-e okozta, amely kiváltotta az alkoholos és kábítószeres állapotban lévő Cantat féltékenységét. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gillian Anderson volt a legkellemetlenebb időzónában a Golden Globe-on

Gillian Anderson volt a legkellemetlenebb időzónában a Golden Globe-on

Több mint 27 milliárdot fizetne a TikTok, hogy ne induljon ellene per

Több mint 27 milliárdot fizetne a TikTok, hogy ne induljon ellene per

Rengeteg uniós pénzt költhet el a kormány, de ehhez érdemben kell egyeztetnie

Rengeteg uniós pénzt költhet el a kormány, de ehhez érdemben kell egyeztetnie