Tetszett a cikk?

Elvileg jóváhagyta Jasszer Arafat palesztin elnök kiutasítását csütörtöki ülésén az izraeli biztonsági kabinet, de konkrét intézkedést egyelőre nem határozott el. A palesztin parlament szombatra halasztotta rámalláhi ülését, melyen Ahmed Korej kijelölt miniszterelnök beiktatásáról döntenek. Közben a Jerusalem Post csütörtöki számában Arafat megölésére szólította fel Izraelt.

Elvileg jóváhagyta Jasszer Arafat palesztin elnök kiutasítását csütörtöki ülésén az izraeli biztonsági kabinet, de konkrét intézkedést egyelőre nem határozott el. Mint az izraeli televízió kettes csatornája beszámolt róla, a miniszterek úgy foglaltak állást, hogy a hadsereg dolgozzon ki tervet a palesztin vezető eltávolítására, de ez több napot, esetleg több hetet vehet igénybe. Az izraeli média jelentését független források egyelőre nem erősítették meg.
A kiutasításnál is drasztikusabb megoldást sürgetett a csütörtökön megjelent Jerusalem Post című angol nyelvű izraeli napilap példátlan hangvételű szerkesztőségi cikke, mely Jasszer Arafat palesztin vezető, valamint a Hamász és az Iszlám Dzsihád minél több vezetőjének megölésére szólítja fel az izraeli kormányt, mondván: "a világ nem hagy számunkra más alternatívát".
A palesztin parlament csütörtökről szombatra halasztotta ülését, melyen Ahmed Korej kijelölt miniszterelnök beiktatásáról készülnek döntést hozni. Ibrahim Abu Nadzsa, a törvényhozó tanács alelnöke ezt azzal magyarázta, hogy a parlament egyes tagjai még nem kapták meg az engedélyt Izraeltől arra, hogy a Gázai övezetben lévő Rámalláhba utazzanak. Korej az idő sürgetésére hivatkozva sietősen összeállított válságkabinetet kíván a törvényhozás elé terjeszteni.
Mindeközben az Európai Unió nagyköveti tanácsa a Hamász palesztin szélsőséges szervezet politikai szárnyát a terrorszervezetek feketelistájára tette, így az EU-tagállamoknak a szervezet javait be kell fagyasztaniuk, s terrorcselekményekért vádat kell emelniük a Hamász tagjai ellen. Hamarosan döntés születik arról is, hogy mely személyeket, illetve csoportokat tekintenek a mozgalomhoz közel állónak. Az EU-tagállamok korábban elsősorban azért nem jutottak dűlőre a Hamász kezelését illetően, mert a szervezet politikai mozgalomként is működik, s ennek keretében egyes csoportjain keresztül humanitárius és egészségügyi, oktatási tevékenységet is végez. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kormányinfó: Újabb kétmilliárdot kapnak a fesztiválok és a könnyűzenei klubok

Kormányinfó: Újabb kétmilliárdot kapnak a fesztiválok és a könnyűzenei klubok

Franciaországban, Törökországban és Görögországban is nőtt az új fertőzöttek száma

Franciaországban, Törökországban és Görögországban is nőtt az új fertőzöttek száma

Winkler Róbert: Fel kéne mondanom, de a csicskasorsot választottam

Winkler Róbert: Fel kéne mondanom, de a csicskasorsot választottam