Tetszett a cikk?

Észak-Korea nem fogadja el az ENSZ nukleáris felügyeleti szervének határozatát, amely felszólítja a távol-keleti kommunista államot: hagyjon fel nukleáris fegyverprogramjával és csatlakozzon újra az atomfegyverek továbbterjedését gátló nemzetközi egyezményhez.

Észak-Korea, amely januárban mondta fel az atomsorompó-szerződést, a 137 országot tömörítő Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) pénteken elfogadott határozatát "említésre sem méltónak" nevezte.
"A NAÜ világossá tette, hogy az Egyesült Államok rajta keresztül gyakorol nyomást ránk, hogy mi, a(z 1994. évi) keretszerződés felmondásának áldozatai, mondjunk le az önvédelemhez való jogunkról" - áll a hivatalos észak-koreai hírügynökség jelentésében.
Az 1994-ben Genfben Észak-Korea és az Egyesült Államok között megkötött megállapodás előirányozta Phenjan nukleáris tevékenységének a befagyasztását. Az Egyesült Államok októberben közölte, hogy atomerőművei üzembe helyezésével Észak-Korea megszegte ezt a megállapodást. Phenjan arra hivatkozott, hogy erre az áramhiány megelőzésére volt szükség, miután az Egyesült Államok beszüntette az 1994-es megállapodásban előírt kőolajszállítást. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A világ legnagyobb olajkatasztrófája készül a Karib-tengeren

A világ legnagyobb olajkatasztrófája készül a Karib-tengeren

Irán külügyminisztere megígérte, nem kezdenek fegyverkezési versenybe

Irán külügyminisztere megígérte, nem kezdenek fegyverkezési versenybe

3300 millió eurós veszteséget okoz évente Budapestnek a rossz levegő

3300 millió eurós veszteséget okoz évente Budapestnek a rossz levegő