Tetszett a cikk?

A török kormány hétfőn úgy határozott, hogy katonákat küld Irakba a stabilizáció elősegítésére. A döntés életbe lépéséhez a török parlament jóváhagyására van szükség; a szavazás még a héten várható.

Igenlő voksolás esetén Törökország lenne az első muzulmán lakosságú állam, amely haderővel venne részt az iraki béketeremtésben. A kormány hétfői üléséről nem szivárogtak ki információk a tervezett török kontingens létszámáról, de az Egyesült Államok előzőleg tízezer török katona bevetését kérte Ankarától. Cemil Cicek kormányszóvivő szerint a török katonák iraki küldetése egy évre szólna.
Colin Powell amerikai külügyminiszter nemrég Indiát, Pakisztánt, Dél-Koreát és Törökországot kérte békefenntartó erők Irakba küldésére - India nem volt hajlandó erre, míg Pakisztán az ENSZ égisze alatt támogatná az iraki helyreállítást. A török kormány hétfői döntését szakértők az amerikai-török kapcsolatok fellendítésére tett török kezdeményezésnek látják; az amerikai katonák törökországi állomásoztatását visszautasító márciusi török határozat miatt a két ország közötti viszony feszültté vált. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Fontos szerepük van a gyerekeknek a koronavírus terjesztésében

Fontos szerepük van a gyerekeknek a koronavírus terjesztésében

Belefulladt egy magyar fiatal a tornai halastóba

Belefulladt egy magyar fiatal a tornai halastóba

Távolságot tartva kerülik a Kába-követ a muszlim zarándokok

Távolságot tartva kerülik a Kába-követ a muszlim zarándokok