Tetszett a cikk?

Zavargások törtek ki a pakisztáni fővárosban kedden azt követően, hogy előző nap meggyilkolták a szélsőséges Szipah-i-Szahaba Pakisztán (SSP) betiltott szunnita muzulmán szervezet egykori elnökét. A szunnita iszlám szervezet közismerten az afganisztáni tálibokkal rokonszenvez.

Korániskolások százai kezdtek garázdálkodni Iszlámábádban; kővel beverték üzletek kirakatait, és felgyújtottak egy mozit azok után, hogy hétfőn merénylet áldozatává vált Azam Tarik molla, szunnita politikus, parlamenti képviselő. A szélsőséges Szipah-i-Szahaba Pakisztán (SSP) betiltott szunnita muzulmán szervezet egykori elnöke társaival együtt gépkocsin utazott, amikor ismeretlen támadók a Kasmír felé vezető autópálya felhajtójánál egy másik autóból tüzet nyitottak rájuk. A golyózáporban az autónak mind az öt utasa szörnyethalt. A temetésén összegyűlt több ezer gyászoló a gyilkosságért a síitákat kárhoztatta.
Az utóbbi hónapokban Pakisztánban többször volt véres leszámolás síiták és szunniták, az iszlám vallás két irányzatának hívei között. A mostani zavargások miatt a hatóságok attól tartanak, hogy a szunniták újabb erőszakos cselekményekre ragadtatják magukat a síiták ellen. A szunnita iszlám Szipah-i-Szahaba Pakisztán, amelynek Azam Tarik volt az elnöke, közismerten az afganisztáni tálibokkal rokonszenvez. A pakisztáni biztonsági erők szerint az utóbbi években elkövetett több mint négyszáz gyilkosság a szervezet embereinek lelkén szárad. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Stagnál a koronavírus-koncentráció a hazai városok szennyvizében

Stagnál a koronavírus-koncentráció a hazai városok szennyvizében

Új vírus támadja a gépeket, mindent töröl, amihez csak hozzáér

Új vírus támadja a gépeket, mindent töröl, amihez csak hozzáér

Visszavonták az eladott jegyek egy részét a Portugál Nagydíj szervezői

Visszavonták az eladott jegyek egy részét a Portugál Nagydíj szervezői