Tetszett a cikk?

Három amerikai katona és egy iraki tolmács meghalt, három amerikai megsérült az elmúlt 24 órában Irakban két robbanás következtében. Kedd hajnalban elfogták a bukott iraki rezsim egyik tisztjét, akit az amerikaiak elleni merényletek szervezésével gyanúsítanak.

Az iraki amerikai parancsnokság keddi közlése szerint a 3. harckocsizó ezred egyik katonája életét vesztette, egy társa pedig megsérült hétfő este helyi idő szerint háromnegyed tízkor a Bagdadtól 110 kilométerre nyugatra fekvő Ramádi közelében bekövetkezett robbanás miatt. Egy órával később a Bagdadtól 40 kilométerre délre fekvő al-Haszva mellett történt robbanás, amely megölte a 82. légi hadosztály két katonáját és iraki tolmácsukat, s további két katonát megsebesített.
Ezzel 91-re emelkedett az Irakban harci cselekményekben meghalt amerikai katonák száma azóta, hogy George Bush elnök május 1-jén bejelentette a háború jelentősebb harci cselekményeinek végét. Összesen 320 amerikai katona halt meg a hadműveletek kezdete, március 20-a óta.
Elfogták a megbuktatott iraki rezsim egyik tisztjét, akit azzal gyanúsítanak, hogy a különleges erők tagjaként ő volt a szervezője az amerikaiak ellen a térségben az utóbbi időben elkövetett pokolgépes merényleteknek és más szabotázsakcióknak - közölték kedden az amerikai hatóságok. A férfit a Bagdadtól északra lévő Baakubában végrehajtott kedd hajnali razzia során fogták el amerikai katonák. A rajtaütést megelőzően Tikrítben, egy országút mentén pokolgép robbant egy amerikai konvoj közelében, három embert könnyebben megsebesítve. Az amerikaiak a robbanást követően vették üldözőbe és fogták el a feltételezett tettest, akit hat embere társaságában vettek őrizetbe.(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Távolságot tartva kerülik a Kába-követ a muszlim zarándokok

Távolságot tartva kerülik a Kába-követ a muszlim zarándokok

Radar360: Orosz vakcina és felhőszakadás a láthatáron

Radar360: Orosz vakcina és felhőszakadás a láthatáron

Szuperszonikus utasszállító gyártásába kezd a Virgin Galactic

Szuperszonikus utasszállító gyártásába kezd a Virgin Galactic