Tetszett a cikk?

Az amerikai elnökválasztás legesélyesebb demokrata jelöltje az előválasztások keretében ismét fölényes győzelmet aratott két államban.

Kerry a keddi idahói nyílt szavazásos küldöttválasztó pártgyűléseken a szavazatok több mint felének összeszámlálása alapján 68 százalékot szerzett meg, John Edwards észak-carolinai szenátor pedig csak 20-at. Utahban titkos szavazáson alapuló szabályos választásokat tartottak, amelyeken a Demokrata Párt bejegyzett szavazóin kívül párton kívüliek is részt vehettek. A választókerületek háromnegyedéből beérkezett eredmények alapján az állás 54-30 Kerry javára Edwards-szal szemben.



A massachusettsi szenátor kedd délelőtti beszédében visszavágott azokra a vádakra, amelyeket Bush állított vele szemben hétfő est Washingtonban. Kerry "két lábon járó ellentmondásnak" nevezte Busht, akinek szerinte elnökként a munkanélküliség és a hiánynövekedés felett is "elnököl", és csak elidegeníti a nemzetközi szövetségeseket, nem pedig közelebb vonja az Egyesült Államokhoz, ahogy ígérte.



Kerry mostani győzelméhez hasonló eredményre számíthat Hawaiin, ahol az utolsó előválasztást rendezik ezen a héten. Ezt követi a feltehetően mindent eldöntő március 2-i „szuperkedd, mikor 10 államban rendeznek előválasztást. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Orbán: Nőnap virág nélkül? Na még mit nem!

Orbán: Nőnap virág nélkül? Na még mit nem!

Megindult az alkudozás: több bolt nyitva tartását kéri a kereskedelmi szövetség

Megindult az alkudozás: több bolt nyitva tartását kéri a kereskedelmi szövetség

Nem épülhet meg Kazincbarcika első gyorsétterme, mert egy játszótér helyén lett volna

Nem épülhet meg Kazincbarcika első gyorsétterme, mert egy játszótér helyén lett volna