Tetszett a cikk?

Milosevics tanácsadói már átadták az a hágai Nemzetközi Törvényszéknek (NT) a tanúk nevét tartalmazó listát. Az ötezer oldalas indoklásban a volt elnök kifejti, hogy miért kíván beidéztetni ilyen sok tanút.

Zdenko Tomanovics, a vádlott jogi tanácsadója szerint a vádlottak között szerepelnek a NATO és egyes nyugati országok vezetői. Milosevics erős jogi érveket sorakoztatott fel, hogy a bíróság tanúként beidézze őket. Míg Jim Landale törvényszéki szóvivő elmondta, hogy a Milosevics által átadott névsort továbbítják a bírói tanácsnak, amelynek jogában áll törölni egyes neveket a listáról.Milosevics a 2002. február 12-én kezdődött per során többször is említette , hogy beidéztetné a többek között Bill Clinton volt amerikai elnököt, Madeleine Albright egykori amerikai külügyminisztert, Tony Blair brit miniszterelnököt és Robin Cook volt brit külügyminisztert is. Milosevics listáján szép számban szerepelnek egykori szerb és jugoszláv politikai vezetők is. Köztük olyanok, akik ellen ugyancsak vádat emelt az NT.A volt jugoszláv és szerb elnök vádiratában 60 rendbeli emberiesség elleni bűntett és háborús bűncselekmény szerepel, amelyeket az 1991-95-ös horvátországi, az 1992-95-ös boszniai és az 1998-99-es koszovói háború idején követett el a politikus. A boszniai háború kapcsán népirtással is vádolják. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A járvány is az emberkereskedőknek segített

A járvány is az emberkereskedőknek segített

Az osztrák sajtó rácsodálkozik a magyar kormánypropaganda működésére

Az osztrák sajtó rácsodálkozik a magyar kormánypropaganda működésére

„Gyilkoltak azonnal” – Kováts Adél a hvg.hu-n ünnepli a költészet napját

„Gyilkoltak azonnal” – Kováts Adél a hvg.hu-n ünnepli a költészet napját