Tetszett a cikk?

Branko Crvenkovszki miniszterelnök vezet a macedóniai elnökválasztás szerdai, első fordulójában a választási bizottság által közzétett nem hivatalos részeredmények szerint.

A szavazatok 80 százalékénak összeszámlálása után Branko Crvenkovszki a szavazatok 42,9 százalékával az első helyen áll, őt követi Szaszko Kedev, a szláv többségi ellenzék jelöltje a szavazatok 34,5 százalékával. Ők ketten indulnak az április 28-i második fordulóban.Gezim Ostreni, a kormánypárti albán kisebbség jelöltje 14,3 százalékkal a harmadik, az ellenzéki albán politikai erők jelölte, Zidi Xhelil pedig 8,3 százalékkal a negyedik helyen végzett az első fordulóban.Macedóniában Borisz Trajkovszki elnök halála miatt tartottak előrehozott elnökválasztást, aki február 26-án repülőszerencsétlenség áldozata lett. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!