Tetszett a cikk?

A spanyol csapatok iraki kivonásának hírére a radikális síita vezető tűzszünetet hirdetett.

Azt követően, hogy Josè Luis Rodriguez Zapatero frissen beiktatott spanyol kormányfő az Irakban állomásozó spanyol fegyveres erők mielőbbi kivonását rendelte el, Moktada asz-Szadr síita vezető megparancsolta fegyvereseinek, hogy szüntessék be a spanyol csapatok ellen irányuló támadásokat.A Nedzsef városában tartózkodó asz-Szadr rendelkezését szóvivője útján közölte. A szóvivő elmondta: a spanyol csapatok indulásáig garantálják biztonságukat, feltéve, ha időközben mellőzik az irakiak elleni támadásokat. Az Irakban csapatokat állomásoztató többi országot asz-Szadr szóvivője arra intette: kövessék Spanyolország példáját, már csak katonáik életének megóvása érdekében is. (Il Corriere della Sera)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!