Tetszett a cikk?

Semmi esetre sem fogjuk növelni Irakban szolgáló katonáink létszámát - közölte a lengyel miniszterelnök.

Lengyelország nem csukhatja be a szemét Spanyolország és a spanyol nyelvű országok iraki kivonulása fölött, de semmilyen kalandorságot nem követhet el - jelentette ki szerdán Leszek Miller lengyel miniszterelnök. Miller közölte: a lengyel fél tárgyal erről az amerikaiakkal, olyan jelzéseket küldve nekik, hogy tulajdonítsanak nagyobb jelentőséget a politikai tényezőnek a katonaival szemben. Az lenne a legjobb - mondta -, ha a konfliktust politikai eszközökkel oldanák meg az ENSZ égisze alatt.Miller szóba hozta a lengyel kontingens kivonásának ügyét is. Úgy nyilatkozott, hogy a lengyel katonák kivonására, a kivonulás időpontjára vonatkozó döntést alapos egyeztetésnek kell megelőznie, és ennek közös, megfontolt döntésnek kell lennie, amelyet mindenekelőtt az iraki helyzet további alakulásától kell függővé tenni. Az új miniszterelnök expozéjában a lehetőségekhez mérten pontos választ fog adni ezekre a kérdésekre - hangsúlyozta Miller, aki május 2-án távozik hivatalából.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!