Tetszett a cikk?

A megkérdezettek 53 százaléka ellenzi az amerikai haderő kivonását az arab országból, mindaddig, amíg ott létre nem jön a stabil kormányzás - derül ki a Pew Research Center kutatóintézet adataiból.

A megkérdezettek 42 százaléka van Irak megszállásának a haladéktalan beszüntetése mellett. Ez a százalékarány januárban még 63-32 volt.Immár többen vannak azok (48 százalék), akik helytelenítik Irak amerikai módra történő igazgatását, mint akik helyeslik azt (44 százalék). Az intézet rámutat, hogy ebben a tekintetben is alaposan megváltozott a négy hónappal ezelőtti helyzet, amikor az amerikaiak 58 százaléka elfogadta, és csak 35 százaléka bírálta az amerikai igazgatási módszereket.Most fordult elő először, hogy az amerikaiak többsége (51 százalék) úgy tartja: nem mennek jól Irakban az amerikai katonai műveletek. Végezetül az intézet adatai szerint - amelyeket május 3-a és 9-e között 1800 ember megkérdezése alapján gyűjtöttek össze - az amerikaiak 76 százaléka látta az iraki foglyok kínzásáról és megalázásáról készült felvételeket. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ezreket evakuáltak Srí Lankán, miután megjött Burevi

Ezreket evakuáltak Srí Lankán, miután megjött Burevi

Leleplezte új elektromos sportmodelljét a Mini

Leleplezte új elektromos sportmodelljét a Mini

Budapesti pláza parkolójában bukkant fel a McLaren újdonsága, a GT

Budapesti pláza parkolójában bukkant fel a McLaren újdonsága, a GT