Tetszett a cikk?

Váratlanul Irakba érkezett Donald Rumsfeld amerikai védelmi miniszter csütörtökön. Közben közepes intenzitású harcok zajlottak az ország több pontján.

Donald Rumsfeld amerikai védelmi miniszter bagdadi látogatásának célja az Irakban állomásozó amerikai katonák megnyugtatása, s emellett a fogolykínzások nyomán kirobbant vihar csitítása. A miniszter Washingtonból úton Bagdadba újságíróknak kijelentette: az Egyesült Államoknak nem áll szándékában, hogy elleplezze az Abu Graib börtönben történt kínzásokat, amelyeket Myers tábornok tragédiának nevezett.Bagdadban egyébként csütörtökön közölték, hogy hamarosan szabadon bocsátják azt az öt nőt, akiket a hírhedt Abu Graib börtönben tartanak fogva. Erről az amerikai hatóságok biztosították az iraki ideiglenes kormányzótanácsot.Irak három városában voltak közepes intenzitású, halottakat is követelő összecsapások csütörtök hajnalig. Nedzsefben három iraki meghalt, hét megsebesült a koalíciós erők és a síita milícia kereszttüzében.Fallúdzsáttól hét kilométerre északra négy amerikai katonát sebesített meg egy útmenti pokolgép - közölték szemtanúk. Bagdadban az ellenállók két aknát lőttek ki a város központjára. Az egyik a nemzetközi vöröskereszt irodája közelében robbant fel, betörve egy szomszédos épület ablakait. A másik egy lakónegyedre hullott, ahol egy ember megsebesült. Az iraki fővárosban még szerdán életét vesztette egy amerikai katona, akivel egy út mentén elrejtett pokolgép végzett. Halálát csak csütörtökön jelentették be.(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gombapincében termesztett kannabiszt

Gombapincében termesztett kannabiszt

Két nap alatt 48 óvodában és 34 iskolában kellett rendkívüli szünetet bevezetni

Két nap alatt 48 óvodában és 34 iskolában kellett rendkívüli szünetet bevezetni

A tartós fáradtság és a sápadtság a vashiány tünete is lehet

A tartós fáradtság és a sápadtság a vashiány tünete is lehet