Tetszett a cikk?

A terrorszervezetnek tartott libanoni Hezbollah és palesztin Hamász is megdöbbentőnek és az iszlámmal ellentétesnek, "különösen brutális és kegyetlen tettnek" minősítette a gyilkosságot.

A Hezbollah bejrúti közleményében "az iszlámnak és a muzulmánoknak hatalmas megrázkódtatást okozó, szörnyű tettként" értékelte a gyilkosságot, hangsúlyozva, hogy annak elkövetői "hamisan hivatkoznak az irgalom, a könyörület és az igazi emberi értékek vallására".Az elkövetőket a szervezet "gyanús tetteik és kapcsolataik alapján a Pentagonnal, az öldöklés, a megszállás, a kínzás és az erkölcstelenség iskolájával" hozza összefüggésbe.„Elítélem ezt a brutális cselekményt, és együttérzek a lemészárolt amerikai férfi családjával” - jelentette ki ugyancsak Bejrútban Oszama Hamdán, a Hamász libanoni képviselője, hozzátéve: Berg a térségbeli hibás amerikai politika áldozata.Berget szombaton fejezték le Irakban, "válaszként" az iraki foglyok amerikai katonák általi bántalmazásaira. A cselekményről készített, kedden az interneten közzétett felvétel világméretű felháborodást váltott ki. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
RTL: Tömegek voltak a plázákban szombaton

RTL: Tömegek voltak a plázákban szombaton

Eljönnek a magyarok gyerekeiért – fenyegetőzött Beregszászon egy maszkos férfi

Eljönnek a magyarok gyerekeiért – fenyegetőzött Beregszászon egy maszkos férfi

A szállítmányozásnak a világjárvány szinte meg sem kottyan, van nagyobb baja is

A szállítmányozásnak a világjárvány szinte meg sem kottyan, van nagyobb baja is