Tetszett a cikk?

Fegyveres gengszterbandák összesen 65 tagját tartóztatták le Torontóban – közölte csütörtökön a város rendőrsége.

Az egyéves nyomozás eredményeként megszervezett akció során a kanadai város rendőrsége kábítószert és fegyvereket is lefoglalt. Több mint 500 vádpont született a bandák feltételezett tagjai ellen, akiket egyebek közt kábítószer-kereskedelem és gyilkosságra való összeesküvés vádjával állítanak majd bíróság elé."Az utcai gengszterbandák olyanok, mint a rák: ha nem irtjuk ki őket, felfalják és elpusztítják a várost" - mondta Julian Fantino torontói rendőrkapitány. E bűnszervezetek főleg Toronto keleti részén, Scarborough-ban pusztítottak.A legutóbbi évekig Toronto volt Észak-Amerika egyik legbiztonságosabb városa. Nemrég ütötték fel a fejüket a gyakran amerikai kapcsolatokkal rendelkező bandák. A rendőrség annak az egy évvel ezelőtt elfogadott törvénynek a nevében intézkedett, amely lehetővé teszi a szervezett bűnözés elleni hatékonyabb fellépést.

(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Súlyosan visszaveti a női egyenjogúságot a járvány

Súlyosan visszaveti a női egyenjogúságot a járvány

Gombapincében termesztett kannabiszt

Gombapincében termesztett kannabiszt

Föld körüli pályára állt egy mókás kerti törpe

Föld körüli pályára állt egy mókás kerti törpe