Tetszett a cikk?

Gerhard Schröder német kancellárt egy 52 éves munkanélküli ütötte arcon kedd este Mannheimben.

A kancellár az európai parlamenti választásokra készülő szociáldemokrata párt (SPD) rendezvényén vett részt, és az új párttagoknak osztogatott autogramot, amikor a Bad Krozingenből származó férfi az arcába vágott.Az ütés nem hagyott feltűnő nyomot Schröder arcán. A kancellár, aki a közelmúltig az SPD elnöke volt, folytatta esti programját, és beszédében az Európai Unió bővítését méltatta, amely, mint mondta, tartós békét eredményez a kontinensen.A kormányfő beszédében nem tért ki az incidensre. Thomas Steg sajtószóvivő szerint Schröder lazán reagált a történtekre. A gyanúsítottat Schröder biztonsági emberei azonnal elvezették, de szerdán délelőtt már szabadlábra is helyezték. A továbbiakban az ügyészség foglalkozhat az üggyel, s nem tudni, hogy indítanak-e ellene eljárást bántalmazás vagy testi sértés címén.Vezető német politikus arcán nem először csattan pofon. 1968-ban Beate Klarsfeld pofozta fel Kurt Georg Kiesinger kereszténydemokrata kancellárt pártjának kongresszusán, miután Klarsfeld Kiesingert már több ízben is "nácinak" és "gyilkosnak" nevezte.1971 szeptemberében Willy Brandt szociáldemokrata kancellárt Münchenben a nyílt utcán pofozta fel egy diák, azt kiáltva, hogy "ezt neked a keleti politikádért". 1991 májusában Helmut Kohl kancellárt Halléban fiatal tüntetők tojással, paradicsommal és festékes zacskókkal dobálták meg. Kohl ellentámadásba akart lendülni, de környezete lefogta.1990-ben Oskar Lafontaine-t, a Saar-vidék miniszterelnökét egy kölni választási rendezvényen nyakon szúrta egy elmeháborodott nő - írja beszámolójában az MTI. Ugyanabban az évben Wolfgang Schauble belügyminisztert lövésekkel sebesített meg egy férfi. Schauble azóta is viseli a merénylet következményeit: egy életre tolókocsiba kényszerült.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nevet vált az MVM Magyar Villamos Művek

Nevet vált az MVM Magyar Villamos Művek

Vannak építőipari szakemberek, akik 2021-re már nem is tudnak munkát vállalni

Vannak építőipari szakemberek, akik 2021-re már nem is tudnak munkát vállalni

Megjöttek a hivatalos adatok: pontosan mire lesz képes a 2021-es csúcsmobilok processzora?

Megjöttek a hivatalos adatok: pontosan mire lesz képes a 2021-es csúcsmobilok processzora?