szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Ségolene Royal megismételte: a közelmúltban lakásában elkövetett két betörésnek köze lehet a Nicolas Sarkozy államfőt kritizáló megszólalásaihoz. Úgy véli, feltehetően követik vagy lehallgatják.

Royal a választási kampány alatt. Itt még tapsoltak
© AP
A tavalyi elnökválasztás baloldali vesztese szerint a rendőrök is különösnek találták, hogy este fél kilenc és fél tizenegy között, „nagyon rövid idő alatt nagyon profi akcióban” túrták fel lakását, egy olyan időpontban, amikor a sok mozgás miatt ritka a betörés. „Vagy lehallgatnak, vagy követnek a munkahelyemtől hazáig, ez egyértelmű” – tette hozzá Royal.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Sarkozy és Royal mérkőzhet a második fordulóban

Az IPSOS/DELL közvélemény kutatóintézet becslése szerint 84 százalékos rekordrészvétel mellett a szavazatok 29,6 százalékával Nicolas Sarkozy, a kormányzó jobbközép Népi Mozgalom Uniója (UMP) jelöltje és 25,1 százalékával Ségolene Royal, az ellenzéki Szocialista Párt (PS) jelöltje jutott be a francia elnökválasztás május 6-án tartandó második fordulójába.

MTI Világ

A francia nők többsége nem Ségolene Royalt támogatta

Hiába szólította meg külön is nőtársait az elnökválasztási kampányban Ségolene Royal szocialista jelölt, a francia hölgyek nem őt részesítették előnyben az első fordulóban - derül ki az Ipsos/Dell közvélemény-kutatóintézet hétfőn közzétett felméréséből.

MTI Világ

Az idősebb korosztály Sarkozyre, a fiatalok Royalra szavaztak

A korábbi francia elnökválasztásokhoz képest alapjaiban nem változott a bal- és jobboldali szavazótábor területi és demográfiai megoszlása: Franciaország északi és keleti része, valamint a főváros a jobboldali, míg a Atlanti-óceán partvidéke és a középső megyék a baloldali jelöltre szavaztak - derül ki a francia napilapokban kedden ismertetett közvélemény-kutatási felmérésekből.

MTI Világ

Sarkozy vezet, de Royal szerint eljött a nők ideje

Nicolas Sarkozy, a jobboldal jelöltje 10 százalékponttal vezet a szocialista Segolene Royal előtt a franciaországi elnökválasztások vasárnapi második fordulója előtti kampánycsend - péntek éjfél - előtt közzétett utolsó felmérések szerint.

MTI Világ

Francia tévévita: Royal támadott, Sarkozy védekezett

A francia elnökválasztás második fordulója előtt négy nappal elsősorban gazdasági és belpolitikai kérdésekről folytatott szerda este feszült tévévitát a két jelölt, melynek során a szocialista Ségolene Royal harciasan támadta a nyugalmát végig megőrző konzervatív Nicolas Sarkozyt.

MTI Világ

Ségolene Royal visszatért

Két hónapnyi hallgatás után visszatért a politika színpadára Ségolene Royal, a francia elnökválasztás szocialista párti vesztes jelöltje, aki első beszédében pártjának mélyreható megújítását szorgalmazta, s bírálta Nicolas Sarkozy államfő és a kormány politikáját.

Új bringaútszakasz épül Budapest és a Balaton között

Új bringaútszakasz épül Budapest és a Balaton között

Szlovákiában csaknem tízezer új fertőzöttet regisztráltak az országos tesztelés szombati napján

Szlovákiában csaknem tízezer új fertőzöttet regisztráltak az országos tesztelés szombati napján

Újabb EU-szankciók várhatóak az oroszországi rendőri brutalitás miatt

Újabb EU-szankciók várhatóak az oroszországi rendőri brutalitás miatt