szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Orosz repülőgépek tartózkodtak Dél-Oszétia légterében, hogy grúz behatolást akadályozzanak meg - közölte csütörtökön közleményében az orosz külügyminisztérium tájékoztatási részlege.

A dokumentum szerint július 9-én nagyon feszültté vált a helyzet a dél-oszétiai konfliktusövezetben. A békefenntartók parancsnokságától olyan információ érkezett, amely szerint a grúz alakulatok közvetlen behatolásra készülnek, hogy kiszabadítsanak négy, a dél-oszét hatóságok által őrizetbe vett grúz katonát.

A helyzet tisztázására az orosz légierő gépei rövid ideig Dél-Oszétia légterében tartózkodtak... A lépés lehűtötte a felhevült kedélyeket Tbilisziben, és megakadályozta, hogy az események erőszakra épülő forgatókönyv szerint alakuljanak - állapította meg az orosz külügyi közlemény.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Pokolgépek robbantak a grúz-abház határvidéken

Összesen öt pokolgép robbant vasárnap reggel a szakadár Abházia és Grúzia határvidékén létesített ütközőzónában - közölte a Kaukázuson túli ország belügyminisztériumának egyik illetékese.

MTI Világ

Grúz és oszét mozgósítás a határon

A Grúziából másfél évtizeddel ezelőtt kiszakadt Dél-Oszétia teljes harckészültségbe helyezte hadseregét, miután a függetlenséget el nem ismerő Grúzia állítólag csapatokat vont össze a grúz-oszét határon.

A koronavírus-védőoltás után a BioNTech igazi nagyágyúja: a rák elleni vakcina

A koronavírus-védőoltás után a BioNTech igazi nagyágyúja: a rák elleni vakcina

Fényesen izzó meteor világította be az éjszakát Győr-Moson-Sopron megyében – videó

Fényesen izzó meteor világította be az éjszakát Győr-Moson-Sopron megyében – videó

Koronavírus: 93 elhunyt, 1344 új fertőzött

Koronavírus: 93 elhunyt, 1344 új fertőzött