szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

„Nyafogóknak” nevezte John McCain gazdasági főtanácsadója az amerikaiakat egy interjújában, amitől a Republikánus Párt valószínű elnökjelöltje elhatárolódott. Barack Obama nem hagyta ki a lehetőséget a bírálatra.

„Depresszióról beszélnek, de valójában ez szellemi pangás. Lehet, hogy recesszió van, eddig nem volt. Nyafogók országa lettünk. Vég nélkül siránkozunk, panaszkodunk versenyképességünk romlása, Amerika hanyatlása miatt” – mondta Phil Gramm a The Washington Times-nak.

McCain kampánykörútjának egyik állomásán, helyi idő szerint csütörtökön újságíróknak nyilatkozva közölte: nagyon nem ért egyet ezzel. „Phil Gramm nem a nevemben beszél. Én beszélek a saját nevemben.” Választóival találkozva egy gyárban pedig azt mondta nekik: attól, hogy valaki elveszti az állását, még „nem szenved szellemi recesszióban”. Az amerikaiak, mint mások is, hatalmas gazdasági nehézségekkel néznek szembe – jelentette ki a republikánus politikus.

Obama azonban nem elégedett meg azzal, hogy McCain ellentmondott főtanácsadójának. Egy Virginia állambeli városházi eseményen megpróbálta olyannak lefesteni ellenfelét, mint aki elszakadt a valóságtól: „Amerikában már van egy Dr. Phil, nincs szükségünk még egyre gazdasági téren is” – mondta élénk tetszésnyilvánítást és nevetést kiváltva közönségéből. Obama a Magyarországon is ismert Phil McGraw tévés pszichológusra utalt.

Beszélt a rekordmagasságba szökött üzemanyag- és élelmiszerárakról, az elbocsátások és az elárverezett ingatlanok nagy számáról, alátámasztva, hogy a gazdasági nehézségek nem szubjektívak. „A gazdasági visszaesés nemcsak az emberek fejében létezik. Nem csak nyafog az, aki kéri a kormányt, hogy lépjen közbe, s enyhítsen a családok terhein” – szögezte le a demokrata jelölt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Shake

Balos lesz az amerikai elnök

Akár John McCain, a republikánus, akár Barack Obama, a demokrata jelölt győz, balkezes lesz az Egyesült Államok jövendő elnöke – mint elődeik közül többen is. Ez a statisztikai érdekesség élénk figyelmet keltett az amerikai médiában.

hvg.hu Shake

Obama lánya cikinek érzi az apját

Legyen egy apa akármilyen híres és hatalmas, attól még zavarba hozhatja a lányát viselkedésével, ahogy ez a demokrata elnökjelölttel is történt. A lány most valamit visszaadott.

MTI Világ

Obama nem kér szövetségi kampánytámogatást

Barack Obama, az amerikai Demokrata Párt elnökjelöltségének várományosa csütörtökön közölte, hogy nem kér szövetségi támogatást elnökválasztási kampányának finanszírozásához.

MTI Világ

Mitt Romney lehet John McCain alelnökjelöltje

Mitt Romney egykori massachusettsi kormányzó a legesélyesebb arra, hogy a republikánus John McCain alelnökjelöltje legyen a novemberi amerikai elnökválasztáson - értesült a leendő elnökjelölthöz közeli forrásokból a Politico című újság hétfőn.

MTI Világ

Hollywood Obama mögé állt

A hollywoodi filmipar hírességei felsorakozni látszanak Barack Obama mögött. Kedden Los Angelesben óriási adománygyűjtő partit rendeztek a várható demokrata párti elnökjelölt javára.

MTI Világ

Obama és Clinton együtt kampányol

Az amerikai demokrata párti elnökjelöltségért néhány hete még ádáz harcot vívó Barack Obama és Hillary Clinton szenátor már együtt fog kampányolni a jövő héten.

Hét nap

Obama kampánypénze

Nem kér pénzt az amerikai szövetségi költségvetésből a kampányára, mert az hátrányba hozná republikánus ellenfelével...

MTI Világ

Obama: bin Ladent élve, nem halva

A demokrata párt elnökjelöltségére pályázó Barack Obama szerint az Egyesült Államoknak bíróság elé kell állítania Oszama bin Landent, ha élve fogják el, nehogy mártírt csináljanak belőle.

MTI Világ

Clintonnéból takarítónő lett

Miután Hillary Clinton feladta elnökjelölti kampányát, most elérkezett a takarítás ideje. Blogjából módszeresen kitöröltette azokat a bejegyzéseket, hirdetéseket, amelyekben vetélytársát, Barack Obamát bírálta. Volt belőlük bőven.

Kétszáz fős illegális bulit számolt fel a rendőrség Kolozsváron

Kétszáz fős illegális bulit számolt fel a rendőrség Kolozsváron

Az orvosok sem tudják még, mikor kapják kézbe a megemelt bért

Az orvosok sem tudják még, mikor kapják kézbe a megemelt bért

Lukácsi Katalin: Egyház aranykalitkában

Lukácsi Katalin: Egyház aranykalitkában