szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Egy észak-koreai katona lelőtt egy dél-koreai turistát pénteken Észak-Koreában – jelentette a dél-koreai tömegtájékoztatás.

Az 53 éves nő az Észak-Korea keleti partján fekvő Kumgang térségében kapott halálos lövést az ottani – kerítéssel körülvett – üdülőövezetben. A dél-koreai Hyundai Aszan utazási iroda közlése szerint a nő olyan helyen tartózkodott, ahová tilos a belépés. A Yonhap dél-koreai hírügynökség értesülése szerint katonai övezetbe tévedt. 1998 novembere óta egymillió dél-koreai turista kereste fel a kommunista Északon enklávéként üzemelő üdülőövezetet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Észak-Korea felszámolhatja atomprogramját

A dél-koreai elnök szerint az Észak-Koreával kötött legutóbbi megállapodás, amelynek értelmében Phenjan energiasegélyek fejében megkezdi atomprogramjának felszámolását, annyira nagy jelentőségű, hogy ha szükséges lett volna, Szöul hajlandó lett volna maga is fedezni annak minden költségét.

MTI Világ

Dél-Koreába szökött egy északi katonatiszt

Az észak-koreai hadsereg egy tisztje átszökött Dél-Koreába a mindkét oldalon nagy erőkkel őrzött fegyverszüneti vonalon át - jelentette be hétfőn Szöulban egy dél-koreai katonai illetékes.

MTI Világ

Új rakétavédelmi rendszert telepített Japánba az USA

Az amerikai hadsereg - most első ízben - mobil rakétafelderítő rendszert telepített pénteken Japánba, hogy megvédje a távol-keleti országot egy esetleges észak-koreai rakétatámadással szemben - jelentette be a japán védelmi minisztérium.

MTI Világ

Helyreállhat a vasúti forgalom a két Korea között

Katonai megállapodást kötött pénteken Észak- és Dél-Korea, lehetővé téve, hogy több mint fél évszázad után átgördülhessen az első vonatszerelvény a két ország közötti megerősített fegyverszüneti vonalon - közölte a szöuli védelmi minisztérium.

MTI Világ

Észak-Korea fenntartja a hadkészültséget

Észak-Korea második számú vezetője utasította csütörtökön a hadsereg minden tagját és a lakosságot, hogy továbbra is tartsa fenn hadkészültségét arra az esetre, ha az Egyesült Államok megtámadná az országot.

A gazdaságvédelemre szánt pénzeknek legfeljebb a negyede mehetett válságkezelésre

A gazdaságvédelemre szánt pénzeknek legfeljebb a negyede mehetett válságkezelésre

Alaposan átszabhatja a MacBookokat az Apple, látványos változásokról pletykálnak

Alaposan átszabhatja a MacBookokat az Apple, látványos változásokról pletykálnak

Az ezredfordulós generációból sokan a koronavírus miatt lesznek autóvásárlók

Az ezredfordulós generációból sokan a koronavírus miatt lesznek autóvásárlók