szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Autóbalesetben meghalt vasárnap délután Lengyelországban Bronislaw Geremek volt külügyminiszter, a lengyel demokratikus ellenzék emblematikus alakja.

Hetvenhat éves volt. A halálhírt a rendőrség szóvivője közölte.
   
Az európai parlamenti képviselő - a középkori történelem tudósa - a nyugat-lengyelországi Miedzichowa közelében, Poznantól nem messze Mercedesével belerohant egy másik autóba.
   
Bronislaw Geremek az államszocializmus idején Lech Walesának, a lengyel demokratikus ellenzék vezérének tanácsadója és a Szolidaritás szakszervezet egyik alapítója, a lengyelországi rendszerváltás, a kerekasztal-tárgyalások egyik vezéralakja volt. 1997 és 2000 között a varsói kormány külügyminiszteri posztját töltötte be.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Lech Walesa kilépett a Szolidaritásból

Lech Walesa elhagyta a Szolidaritás szakszervezetet, amelynek alapításához ő is hozzájárult 1980-ban - jelentette be kedden Jerzy Borowczak, a szakszervezet jelenlegi vezetője.

Világ

Bronislaw Geremek indul az EP-elnökségéért

Versenybe száll az Európai Parlement (EP) elnöki tisztéért Bronislaw Geremek volt lengyel külügyminiszter. A lengyel politikus saját maga jelentette be jelöltségét szerda éjjel az Euronews nevű európai hírtelevízióban. Geremek egyedüli lengyel képviselője az Európai Liberális Demokraták EP-frakciónak.

MTI Világ

A Szolidaritásra emlékeznek Lengyelországban

Valami elkezdődött 25 évvel ezelőtt, ami megváltoztatta a világ képét - emlékeztetett hétfőn Lech Walesa, a háború utáni első független lengyel szakszervezet, a Szolidaritás megalakulásának évfordulóján rendezett nemzetközi értekezleten, Varsóban.

Szupergyors 3-as BMW: nagyágyúkat utasít maga mögé az Alpina B3

Szupergyors 3-as BMW: nagyágyúkat utasít maga mögé az Alpina B3

Lukácsi Katalin meztelenül mutatta meg, milyen közel van Auschwitz

Lukácsi Katalin meztelenül mutatta meg, milyen közel van Auschwitz

Kémfotókon a teljesen új 7-es BMW

Kémfotókon a teljesen új 7-es BMW