szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Barack Obama amerikai demokrata párti elnökjelölt az Irakot megszálló amerikai haderők nagy részének 2010 nyaráig való kivonása mellett foglalt állást.

Obama a The New York Times hétfői számának adott interjúban úgy vélekedett, hogy ezt követően meghatározatlan időre fenn kell tartani a közép-keleti országban egy "utóvédet" az al-Kaida terrorista hálózat elleni harcra. Egyúttal ígéretet tett, hogy amennyiben megválasztják novemberben az Egyesült Államok elnökének, nem törekszik az állandó amerikai bázisok Irakban való fenntartására.

"Mint már többször is mondtam, meg kell tennünk számos óvintézkedést az Irakból való kivonuláshoz, amelyeket a bevonuláskor elmulasztottunk" - hangsúlyozta Barack Obama.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Hollywood Obama mögé állt

A hollywoodi filmipar hírességei felsorakozni látszanak Barack Obama mögött. Kedden Los Angelesben óriási adománygyűjtő partit rendeztek a várható demokrata párti elnökjelölt javára.

hvg.hu Shake

Obama lánya cikinek érzi az apját

Legyen egy apa akármilyen híres és hatalmas, attól még zavarba hozhatja a lányát viselkedésével, ahogy ez a demokrata elnökjelölttel is történt. A lány most valamit visszaadott.

Csütörtökön kezdődik a Sundance Filmfesztivál

Csütörtökön kezdődik a Sundance Filmfesztivál

Lazítások jöhetnek Horvátországban, ha nem jelenik meg a brit variáns

Lazítások jöhetnek Horvátországban, ha nem jelenik meg a brit variáns

Pakisztán is megrendeli a Szputnyik V-öt

Pakisztán is megrendeli a Szputnyik V-öt