szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Erős, a Richter-skála szerinti 6,3-as erősségű földrengés volt hajnalban a délkeleti görög Dodekániszosz-szigetek közelében az Égei-tengerben – közölte az athéni geodinamikai intézet.

A földrengés hipocentrumát mintegy 70 kilométerre Rhodosz szigetétől délnyugatra, 13 kilométer mélységben regisztrálták. Rendőrségi illetékesek szerint eddig egy halottról érkezett jelentés: egy rhodoszi faluban egy asszony ki akart menekülni házából, leesett a lépcsőn és halálos fejsérülést szenvedett. További áldozatokról, vagy épületek megrongálódásáról nincs hír, mindazonáltal riadókészültségbe helyezték a mentőszolgálatokat.

Egy görög szeizmológus szerint a földmozgás kisebb szökőárt válthat ki, amelynek hatása azonban csekély lehet abban az esetben, ha a hipocentrum nagy mélységben volt.

Az Európában évente regisztrált földrengéseknek fele Görögországot sújtja, de ezeknek túlnyomó többsége nem okoz komoly károkat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bari Máriusz Tech

Laptoppal jósolható a földrengés

Egy laptop is képes megjósolni a földrengéseket, csak egy mozgásérzékelő és egy különleges szoftver kell hozzá. A kaliforniai Stanford Egyetemen indított kezdeményezés annál jobban működik, minél többen csatlakoznak hozzá.

100 millió dollárt ajánlott fel Elon Musk a legjobb szén-dioxid-kivonó eljárásért

100 millió dollárt ajánlott fel Elon Musk a legjobb szén-dioxid-kivonó eljárásért

Sokadjára halasztják el az új James Bond-film bemutatóját

Sokadjára halasztják el az új James Bond-film bemutatóját

A brit Nissan szerint ők jól jártak a Brexittel

A brit Nissan szerint ők jól jártak a Brexittel