szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Tényleges életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte kedden a Los Angeles-i bíróság azt a két idős nőt, akik meggyilkoltak két hajléktalant, hogy felvegyék nagy összegű életbiztosításaikat.

Az esküdtszék már április közepén meghozta verdiktjét az öreg hölgyek márciusban kezdődött perében: bűnösnek mondta ki a 77 éves Helen Golayt és magyar származású cinkosát, a 75 éves Olga Rutterschmidtet abban, hogy áldozataik meggyilkolására szövetkeztek, illetve tényleges gyilkosságban.

Az öreg hölgyek ellen az volt a vád, hogy Hollywood térségében éppen arra a célra szemelték ki hajléktalan áldozataikat, hogy nevükre nagy összegű életbiztosításokat kössenek, majd meggyilkolják őket és felvegyék a pénzt.

Mindkét férfit droggal elkábították, majd egy néptelen úton elgázolta őket egy autó. A gázolásoknak nem volt tanúja. Ezt követően egyikük az áldozat távoli rokonának, a másik a menyasszonyának adta ki magát, és összesen 2,8 millió dollárt vettek fel a biztosítóktól.

Az első áldozat, az 1999-ben halálra gázolt 73 éves Paul Vados szintén magyar származású volt. A következő áldozatot, az 50 éves Kenneth McDavidet 2005-ben ölték meg.

A rendőrség kezdetben mindkét halálesetet cserbenhagyásos gázolásként kezelte, csak 2005-ben kapcsolta össze a két ügyet, miután az egyik nyomozó, aki McDavid ügyét vizsgálta, hírét vette Vados hasonló körülmények között bekövetkezett halálának.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bándi Gyulának nem elég szigorú a kútfúrásról szóló törvény

Bándi Gyulának nem elég szigorú a kútfúrásról szóló törvény

Élesben Krekó Péterrel: A rám lőtt munícióval az oltásba vetett bizalmat is erősíthették volna

Élesben Krekó Péterrel: A rám lőtt munícióval az oltásba vetett bizalmat is erősíthették volna

Klippremier: Itt egy kisebbfajta hazai szupergrupp

Klippremier: Itt egy kisebbfajta hazai szupergrupp