szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Izrael nemzetközi sajtókampányt indított a Hezbollah ellen, hogy hangsúlyozza a libanoni síita fegyveres szervezet terrorista jellegét.

Az izraeli miniszterelnöki hivatal információs szolgálata, a külügyminisztérium, valamint az izraeli bevándorlási ügyekért felelős Zsidó Ügynökség olyan filmeket és dokumentumokat bocsátott a nemzetközi sajtó rendelkezésére, amelyek kimutatják a zsidó állam etikai értékeit és megmutatják a szerdai fogolycserében szabadon bocsátott Szamir Kantar igazi arcát. Ez utóbbit három izraeli, köztük egy négyéves kislány 1978-ban történt meggyilkolásáért ítélték el ötszörös életfogytiglanra és további 47 évi börtönre.

Kantart és négy további libanoni foglyot szerdán engedték szabadon cserébe két 2006-ban elrabolt izraeli katona földi maradványaiért. Ugyancsak Libanonba szállították 199 Hezbollah-, illetve palesztin harcosnak a maradványait. Az öt libanonit még aznap hősöknek kijáró fogadásban részesítették Bejrútban Libanon legmagasabb rangú állami vezetői.

Ehud Barak izraeli védelmi miniszter szerdán este Haifában haditengerészeti tisztek előtt mondott beszédében a Hezbollahot „rideg, cinikus és megvetésre méltó ellenségnek nevezte”, amely számára az emberi élet csupán csereeszköz. „Mint katona, tiszt és védelmi miniszter, kijelentem: az izraeli hadsereg mindig is azon fog munkálkodni, hogy fiainkat hazahozza, élve vagy halva. Ez az értelme annak a chartának, amely összeköti az izraeli hadsereget harcosaival és az izraeli társadalommal” – mondta Barak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Izrael azonosította két halott katonája maradványait

Az izraeli hadsereg orvos szakértői megerősítették, hogy a 2006 nyarán elrabolt két izraeli katona földi maradványait adta át a libanoni Hezbollah síita szervezet a szerdai fogolycsere keretében - jelentette be az izraeli hadsereg.

MTI Világ

Sikeres rakétaelhárító kísérletet hajtott végre Izrael

Sikeres kísérletet hajtott végre az izraeli légvédelem olyan rakétaelhárító rakétával, amely képes az ország északi és déli területeire irányzott rövid és közepes hatótávolságú rakéták lelövésére - közölte vasárnap az izraeli közrádió.

MTI Világ

Obama módosította kijelentéseit Jeruzsálemről

Barack Obama, a várható demokrata párti elnökjelölt "finomította" egy korábbi Jeruzsálemmel kapcsolatos kijelentését, arra hivatkozva, hogy helytelenül választotta meg a szavakat, amikor azt mondta: Jeruzsálemnek Izrael oszthatatlan fővárosának kell maradnia.

Rejtett üzenetet tetetett a Fehér Ház weboldalára Joe Biden, több új funkció is érkezett

Rejtett üzenetet tetetett a Fehér Ház weboldalára Joe Biden, több új funkció is érkezett

Ideiglenes használatba vételi engedélyt kapott Magyarországon a Szputnyik V vakcina

Ideiglenes használatba vételi engedélyt kapott Magyarországon a Szputnyik V vakcina

50 ezer ember életét lehetne megmenteni csak Európában a légszennyezés visszaszorításával

50 ezer ember életét lehetne megmenteni csak Európában a légszennyezés visszaszorításával