szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A petíciót valószínűleg a londoni parlamentnek is meg kell vitatnia, mert pillanatok alatt túlteljesítettek a brit állampolgárok: a szükséges százezer aláírással szemben már több mint 500 ezren látták el szignójukkal a kérvényt. A királynőnek nem akarnak kellemetlenséget okozni.

A dokumentum azt nem vonja kétségbe, hogy Donald Trump az Egyesült Államok elnökeként Nagy-Britanniába látogathat, ám azt kérik, hogy hivatalosan ne hívják meg a szigetországba. Az érvük pedig az, hogy a látogatással kellemetlenséget okoznának II. Erzsébet királynőnek.

"Donald Trump jól dokumentálható nőgyűgyölete és vulgáris megnyilvánulásai kizárják, hogy fogadja őt a királynő őfelsége vagy a walesi herceg" - áll a petícióban. Éppen ezért elnöksége idején ne hívják meg hivatalos nagy-britanniai látogatásra Donald Trumpot - vonják le a következtetést immár több mint 560 ezren a királyságban.

Egyelőre békés a viszony Donald Trump és Theresa May között

Hillary Clintonra a legújabb adatok szerint 65,8 millió amerikai szavazott, s ezzel a női elnökjelölt megelőzött minden korábbi fehér férfi indulót. Az egyetlen elnökjelölt, akire ennél is többen szavaztak, az Barack Obama volt, aki 2008-ban 69,3 millió szavazatot gyűjtött.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!