szerző:
hvg.hu

A gép futóművei először becsuklottak, majd kiszakadtak a helyükről, négy utas megsérült.

Letért a kifutópályáról és balesetet szenvedett szerda hajnalban az orosz Jakutia légitársaság egyik repülőgépe – írja az Airportal. A Szuhoj Superjet 100-as repülőgép éppen leszállt Jakutszk repülőterén, amikor megtörtént a baj: a gép elhagyta a kifutópályát, emiatt futóművei először becsuklottak, majd kiszakadtak helyükről. A repülőgép végül a törzs hátsó részén és a két hajtómű burkolatán támaszkodva állt meg.

Az Ulan-Ude és Jakutszk között közlekedő járat fedélzetén a személyzettel együtt 92-en utaztak. Az utasok a megállás után vészcsúszdákon hagyták el a gépet, négy embernek orvosi ellátásra volt szüksége, de nem tudni, hogy milyen súlyosan sérültek meg.

A repülőtér leszállásra használt pályáján éppen karbantartás folyik, így több változtatás is érvényben van, a pilótáknak oda kell figyelniük. A légitársaság azt közölte, hogy a pályazár miatt eddig már három járatuknak is másik repülőtéren kellett leszállniuk. A hatóságok megkezdték az ügy kivizsgálását.

(Kiemelt képünk illusztráció!)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Tech

Már majdnem leszálltak a pilóták, amikor egyszer csak "eltűnt" alóluk a repülőtér

Incidens: a Jet Airways B738-as járata az indiai indauri repülőtérre tartott, amikor a repülőtér „eltűnt”, pedig David Copperfield ott sem volt – ezzel a felütéssel számolt be a The Aviation Herald repülésbiztonsági szakoldal arról a hétvégén nyilvánosságra került október 1-jei esetről, amely az említett indiai légikikötőben történt, éjszaka.

Nyolcezer méteres hegyet küzdött le a makói könyvelő

Nyolcezer méteres hegyet küzdött le a makói könyvelő

Jó helyen, rossz időben

Jó helyen, rossz időben

Orbán sem harcolhat mindig, most mással szerez népszerűséget

Orbán sem harcolhat mindig, most mással szerez népszerűséget

Demeter Mártát választották az LMP társelnökévé

Demeter Mártát választották az LMP társelnökévé

Márki-Zay mellett kampányolt a beteghordó, kirúgták a hódmezővásárhelyi kórházból

Márki-Zay mellett kampányolt a beteghordó, kirúgták a hódmezővásárhelyi kórházból

Kínában terjeszkedne a felcsúti Puskás Akadémia

Kínában terjeszkedne a felcsúti Puskás Akadémia