szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

A fotót még párnára is rányomták. A Redbubble nevű online piactér azonnali lépéseket ígért.

Heves tiltakozást váltottak ki az auschwitzi emlékmúzeum részéről azok az interneten kínált használati tárgyak, köztük miniszoknyák és párnák, amelyeken az egykori auschwitz-birkenaui náci koncentrációs és megsemmisítő táborról készített képek láthatók – írta az MTI.

A múzeum Twitter-bejegyzése szerint az ilyen jellegű termékek árusítása "tiszteletlen" dolog. Lukasz Lipinski szóvivő szerdán elmondta, az intézmény kötelességének érezte, hogy tiltakozzon a tárgyak ellen.

Az ausztráliai székhelyű, Redbubble nevű online piactér, amely művészek által tervezett pólókat és egyéb textiltermékeket kínál a vásárlóknak, közölte, hogy "azonnali lépéseket tesz a termékek eltávolítására", mert azok nem felelnek meg az irányelveinek.

A második világháborúban elfoglalt Lengyelországban a nácik által létesített auschwitz-birkenaui koncentrációs táborban mintegy 1,1 millió embert, többségében zsidókat öltek meg.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ausztrál kutatók megkísérlik visszaadni a látását egy vak embernek

Ausztrál kutatók megkísérlik visszaadni a látását egy vak embernek

Karanténba kerülnek az ügyészségeken az iratok

Karanténba kerülnek az ügyészségeken az iratok

Koronavírus: rosszabbodott az Edda zenészének állapota

Koronavírus: rosszabbodott az Edda zenészének állapota