szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Olasz karitatív szervezetek indítottak gyűjtést, hogy a lassan két éve halottasházban fekvő Mata Arietta testét hazaszállítsák.

A 24 éves magyar prostituáltat, Mata Ariettát 2018 januárjában gyilkolta meg egy férfi a Modena melletti Castelfranco Emiliában. A nőt kirabolta, megölte, testét a vonatsínekre dobta.

A nő gyilkosa már börtönben van, korábban is egy nő megöléséért ült. Az albán bűnözők által futtatott Mara Arietta holtteste azonban azóta is a modenai halottasházban van, Pest környékén lakó családjának ugyanis nem volt pénze arra, hogy hazaszállítsák és eltemessék.

Több olasz szervezet azonban adománygyűjtést indított a temetés költségeire, és a Resto del Carlino című nap modenai kiadása szerint össze is gyűlt a pénz a temetésre. A kezdeményezésben nem csak a castelfrancói önkormányzat, hanem a milánói magyar konzulátus is részt vállalt, a magyar Solwodi nevű, nőket segítő szervezet pedig felvette a kapcsolatot Mata Arietta városának plébániájával, az önkormányzattal és a szülőkkel.

Mata Arietta testét hamarosan hazaszállítják és méltó temetést kap. November 22-én az olasz segítő szervezetek Modenában is megemlékeznek róla, és két másik, az elmúlt években a környéken meggyilkolt prostituáltról is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!