szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Halálos fenyegetéseket kapott Németország Hessen tartományának egyik szocialista politikusa: Janine Wisslernek, a Baloldal helyi frakcióvezetőjének a Nemzeti szocialista Underground 2.0 (NSU) nevű neonáci szervezet küldött olyan üzeneteket, amelyekben szerepeltek a politikussal kapcsolatos nem nyilvános adatok is.

A hesseni parlamenti pártok képviselői elítélték a felháborítónak és gonosznak nevezett üzeneteket. A pártok közös nyilatkozatot is kiadtak, ezt azonban nem írta alá a radikális jobboldalt képviselői Alternatíva Németországnak nevű tömörülés.

Az NSU először 2011-ben került be a hírekbe: a csoport baloldali politikusok és külföldiek ellen követett el terrorakciókat. Az NSU 2.0 először 2018-ban hallatott magáról, akkor egy frankfurti ügyvéd, Seda Basay-Yildiz kapott e-mailen halálos fenyegetéseket.

Az ügyvéd volt az, aki a perekben az NSU áldozatait képviselte. A rendőrség nem akadt az NSU-üzenetek küldőire.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A kínai luxusautók csúcsa az 5,6 méteres Hongqi H9+

A kínai luxusautók csúcsa az 5,6 méteres Hongqi H9+

Holnap végre bemutatják a Google új telefonját

Holnap végre bemutatják a Google új telefonját

Lemondott szigligeti polgármester: Bizonyos vállalkozókkal szemben védtelenek vagyunk

Lemondott szigligeti polgármester: Bizonyos vállalkozókkal szemben védtelenek vagyunk